Τελετή λήξης & το έθιμο του Κλήδονα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Νιγρίτα»

253
Κλήδονα
- Διαφήμιση -

Μια ξεχωριστή γιορτή ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τα παιδιά που παρακολουθούν τα τμήματα του Συλλόγου Πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Η Νιγρίτα», για την τελετή λήξης και να γιορτάσουν την ημέρα του πατέρα.

Η εκδήλωση έγινε όπως κάθε χρόνο μπροστά στο λαογραφικό μουσείο της Νιγρίτας, στο πηγάδι της Γερακίνας, παρουσία πλήθος κόσμου, που απόλαυσαν τους μικρούς χορευτές, μουσικούς ηθοποιούς και ζωγράφους.

- Διαφήμιση -

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την γιορτή του πατέρα, που είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα, με ένα ιστορικό της ημέρας, και με τα παιδιά να απαγγέλλουν μαντινάδες προς τιμήν του πατέρα.

Στην συνέχεια τα τμήματα χορού και μουσικής παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς τους, και έγινε και η αναπαράσταση του εθίμου του «Κλήδονα» με την συμμετοχή παιδιών από διάφορα τμήματα του συλλόγου.
Η γιορτή έκλεισε με το παραδοσιακό έθιμο του «Κλήδονα» με το πέρασμα πάνω από τις φωτιές.

Παράλληλα στον χώρο υπήρχε και έκθεση ζωγραφικής με τα έργα όλων των μαθητευόμενων ζωγράφων από το τμήμα που λειτουργεί στον σύλλογο πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.