Πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» από τον ΣΟΦΨΥ Ν. Σερρών

102
ΣΟΦΨΥ ΣΤΗΡΙΖΩ
- Διαφήμιση -

Ο Σύλλογος Οικογενειών/Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, τη Νόσο Alzheimer και Συγγενείς Διαταραχές (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ν. Σερρών από την 01-04-2019 έως τις 31-05-2019 υλοποίησε με επιτυχία το Πρόγραμμα «Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης με διακριτικό τίτλο ΣΤΗΡΙΖΩ» του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Η δράση ήταν διάρκειας 72 ωρών και ωφελήθηκαν από αυτή συνολικά τριάντα (30) άτομα της τρίτης ηλικίας και είκοσι (20) φροντιστές. Στα πλαίσια μιας ολιστικής, μη φαρμακευτικής παρέμβασης, κυρίαρχος στόχος της ήταν η ψυχοσυναισθηματική, γνωστική, πνευματική και κοινωνική ενίσχυση των ατόμων με ήπια γνωστική έκπτωση και η ψυχοεκπαίδευση και η ενδυνάμωση των φροντιστών τους μέσω της απόκτησης των κατάλληλων δεξιοτήτων που θα συμβάλλουν τόσο στη βελτίωση της ποιότητας φροντίδας.

- Διαφήμιση -

Για αυτούς τους λόγους, οργανώθηκε ένα Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων που ως επί το πλείστον λάμβανε χώρα στην έδρα του Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ. Ν. Σερρών και περιελάμβανε πλήθος επιμέρους δραστηριοτήτων όπως Ομαδική Συμβουλευτική, Ασκήσεις Νοητικής Ενδυνάμωσης, Ομάδα Ψυχοεκπαίδευσης Φροντιστών, Εκμάθησης Χρήσης Η/Υ, Χοροθεάτρου, Γυμναστικής, Decoupage, Χορού, Ομαδικές Ψυχαγωγικές Εξόδους και Πολιτιστικές Εξορμήσεις και μία Ημερήσια Εκδρομή.

Η δράση προσέφερε ένα ανεκτίμητο βιοψυχοκοινωνικό όφελος αναφορικά με τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων, δίνοντας ένα ισχυρό πλήγμα στον φαινομενικά αναπόφευκτο σωματικό, ψυχικό, πνευματικό και κοινωνικό μαρασμό του σύγχρονου ηλικιωμένου ανθρώπου που για ακόμη μια φορά απέδειξε πως είναι σε θέση να συμμετέχει ενεργά και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο ανάλογες υποστηρικτικές ευκαιρίες, όταν αυτές του δοθούν!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.