Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

ντιμπέιτ
- Διαφήμιση -

Σε οριστικό αδιέξοδο οδηγήθηκαν τα μέλη της διακομματικής επιτροπής αναφορικά με την εξεύρεση εναλλακτικής ημερομηνίας διεξαγωγής του debate.

Πλέον, όλα δείχνουν ότι δεν θα υπάρξει τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών καθώς τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη σχεδιάσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα και δεν είναι διατεθειμένα να το ανατρέψουν για μια ακόμα φορά.

- Διαφήμιση -

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στην 1η Ιουλίου για την πραγματοποίηση της τηλεμαχίας, ημερομηνία ωστόσο που ανατράπηκε λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής που θα συγκληθεί την 30ή Ιουνίου για την επιλογή των προσώπων που θα απαρτίσουν την νέα ηγεσία της Ε.Ε.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες κατά την σημερινή συνεδρίαση ο Νάσος Ηλιόπουλος μετά από επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα επανέφερε την 1η Ιουλίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων λέγοντας ότι θα μπορούσε να γίνει… «αργά το βράδυ».

Στην πρόταση αντέδρασε το ΚΚΕ εξηγώντας ότι ήδη έχει ανατρέψει δύο φορές το πρόγραμμά του για την συγκεκριμένη ημέρα προκειμένου να διευκολύνει την διεξαγωγή της τηλεμαχίας και δεν προτίθεται να το αλλάξει για τρίτη φορά.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για απροθυμία να αλλάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα και κάλεσε την ΝΔ «να μην κρύβεται για να γίνει η τηλεμαχία μεταξύ των Τσίπρα – Μητσοτάκη».

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Κωνσταντίνος Ζούλας εξήγησε «εμείς προσήλθαμε με δύο εναλλακτικές ημερομηνίες αλλά δεν υπήρξε συμφωνία από τα υπόλοιπα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε την 1η Ιουλίου και συμφωνήσαμε και σε αυτό αλλά και πάλι δεν μπορούσαν τα άλλα κόμματα. Το debate δεν θα γίνει και όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες».

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ ο Μανώλης Οθωνας σχολίασε πως «επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.