Αν.Χατζηβασιλείου: “Ενισχύουμε τις επιχειρήσεις, μειώνουμε τους φόρους”

184
επιχειρήσεις
- Διαφήμιση -

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις περιοδείες του και τις επαφές του με πολίτες του Νομού Σερρών, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου. Το Σάββατο 23/6 πραγματοποίησε επίσκεψη στην αγορά των Σερρών, όπου συνάντησε Σερραίους επιχειρηματίες και συνομίλησε μαζί τους σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί.

Κοινός τόπος στις αναφορές όλων ήταν η υπερπροσπάθεια που καταβάλλουν ώστε να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, μέσα σ’ ένα άκρως δυσμενές οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον.

- Διαφήμιση -

Ο κ. Χατζηβασίλειου δήλωσε πως γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την απόγνωση στην οποία βρίσκονται, λόγω των υπέρογκων φόρων και εισφορών. «Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και αυτό αποτελεί δέσμευση για εμάς. Οφείλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις και να τις βοηθήσουμε όχι μόνο να επιβιώσουν αλλά και να αναπτυχθούν. Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μια άλλη φιλοσοφία: οι λιγότεροι φόροι αυξάνουν τα δημόσια έσοδα και η δικαιότερη φορολόγηση αυξάνει την παραγωγικότητα» δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε μάλιστα αναλυτικά στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την ενίσχυση του επιχειρείν. Συγκεκριμένα επισήμανε :

  • Μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
  • Καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
  • Μειώνουμε τις εισφορές για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.
  • Μειώνουμε τον Φ.Π.Α., με καθιέρωση τελικά δύο βασικών συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα. Και διατηρούμε, βέβαια, τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6%.
  • Εισάγουμε σταδιακά μια νέα, προοδευτική φορολογική κλίμακα με πολύ χαμηλότερο ανώτατο φορολογικό συντελεστή από τον σημερινό.

«Είναι μέτρα που μπορούν να εφαρμοστούν και τα οποία θα βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να ανασάνουν και να μπορούν και πάλι να κάνουν σχέδια για το μέλλον» κατέλεξε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Για όλα τα νέα σχετικά με την δραστηριότητα του Αναστάσιου Χατζηβασιλείου μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω της ιστοσελίδας του στο www.achatzivasileiou.gr

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.