Αν. Χατζηβασιλείου : «Λιγότεροι φόροι για τους αγρότες»

107
αγρότες
- Διαφήμιση -

Με ιδιαίτερη θέρμη , ενθουσιασμό αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του, υποδέχονται τον Υποψήφιο Βουλευτή της Ν.Δ. Αναστάσιο Χατζηβασιλείου κάτοικοι σε όλο τον Νομό, με τους οποίους έρχεται καθημερινά σε επαφή.Το απόγευμα της Τετάρτης 19/6 ο κ. Χατζηβασιλείου βρέθηκε στα χωριά της Ροδόπολης καθώς και στους πρώην Δήμους Κορμίστας και Πρώτης ,όπου συνομίλησε με αγρότες και κτηνοτρόφους για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Οι ίδιοι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπο του κ. Χατζηβασιλείου, επισημαίνοντας την άρτια επιστημονική του κατάρτιση αλλά και το ενδιαφέρον που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια για τον Νομό και ζήτησαν να πληροφορηθούν σχετικά με τις προτεραιότητες που θέτει η Ν.Δ. όσον αφορά στον πρωτογενή τομέα.

Την ανάγκη έμπρακτης στήριξης των αγροτών και κτηνοτρόφων επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

- Διαφήμιση -

«Είναι γεγονός πως ο πρωτογενής μας τομέας παρά τη σπουδαιότητά του για την ανάπτυξη της χώρας δεν έχει την υποστήριξη που θα έπρεπε. Αντιθέτως , πλήττεται διαρκώς, με αποτέλεσμα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας να δίνουν καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα επιβίωσης. Με κυβέρνηση τη Ν.Δ. και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη,

  • Μειώνουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή στους αγρότες από το 22 στο 13%.
  • Στηρίζουμε τις σύγχρονες ομάδες παραγωγών, μακριά από το αποτυχημένο μοντέλο των κρατικοδίαιτων αγροτικών συνεταιρισμών. Γι’ αυτόν το λόγο θα επανεξεταστεί ο αντίστοιχος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ενισχύουμε τους παραγωγούς που τολμούν να επενδύσουν σε καινοτόμα προϊόντα με υψηλότερη κερδοφορία. Έτσι, αξιοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, όπως τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 που αφορούν επενδύσεις ιδιωτών αγροτών.
  • Καταργούμε τα εμπόδια που κρατάνε πίσω τους παραγωγούς που θέλουν να επενδύσουν σε νέες ευκαιρίες.
  • Απλοποιούμε τις διαδικασίες αδειοδότησης των σταυλικών εκμεταλλεύσεων, με ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και ταχύτερη εξέτασή τους. Ολοκληρώνουμε τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη διαδικασία καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή.

Επιπρόσθετα, περιορίζουμε το ενεργειακό κόστος με τη μεγαλύτερη αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας , όπως η γεωθερμία» δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου και συμπλήρωσε πως «ο Νομός Σερρών είναι ένας ευλογημένος τόπος που στηρίζεται κατά πολύ σε εσάς , τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Προσωπικά σας δηλώνω πως θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό σας και μαζί θα διεκδικούμε ό, τι απαιτείται για την αναβάθμιση του καίριου τομέα δραστηριοποίησής σας»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.