Άθικτο 50 χρόνια μετά πλαστικό μπουκάλι που ξέβρασε η θάλασσα

265
πλαστικό μπουκάλι
- Διαφήμιση -

Ένα πλαστικό μπουκάλι απορρυπαντικoύ πιάτων, ηλικίας τουλάχιστον 47 ετών, ξεβράστηκε σε παραλία του Σόμερσετ, στη νότια Αγγλία και δείχνει σχεδόν καινούργιο, γεγονός που υπογραμμίζει το πρόβλημα με τα πλαστικά απορρίμματα.

Το πλαστικό μπουκάλι φέρει πάνω την ένδειξη «έκπτωση 4 πένες (4d)» και με δεδομένο ότι αυτές οι υποδιαιρέσεις της στερλίνας καταργήθηκαν στη Βρετανία το 1971, εκτιμάται ότι παρέμεινε στη θάλασσα τουλάχιστον 47 χρόνια.

- Διαφήμιση -

Το αντικείμενο βρήκε ένας άνδρας της ακτοφυλακής σε παραλία του Σόμερσετ. «Εντυπωσιαστήκαμε με το πόσα απορρίμματα έχουν ξεβραστεί στην παραλία. Είναι σοκαριστικό για πόσο διάστημα… τα σκουπίδια μπορούν να αντέξουν στον χρόνο και τελικά να βλάψουν τη φύση».

Το πλαστικό μπουκάλι εντοπίστηκε ανάμεσα στα φύκια στην παραλία Μπρίαν, κοντά στον Μπέρναμ-ον-Σι και είναι από το απορρυπαντικό πιάτων Fairy το σλόγκαν του οποίου διαφημίζει τις μαλακτικές ιδιότητες του προϊόντος κυρίως για τα χέρια.

Σύμφωνα με την Guardian, κάποια πλαστικά χρειάζονται 450 χρόνια για να διασπαστούν. Κάθε χρόνο μόνο στη Βρετανία παράγονται 170 εκατ. τόνοι απορριμμάτων, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από τις συσκευασίες τροφίμων. Μόνο το ένα τρίτο των πλαστικών συσκευασιών ανακυκλώνεται.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.