Η Φ. Αραμπατζή για το θέμα της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών επιδοτήσεων

107
Κυβέρνηση αραμπατζή
- Διαφήμιση -

Δελτίο Τύπου απέστειλε η βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία Φωτεινή Αραμπατζή στο οποίο καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει μία καταστροφική για τον πρωτογενή τομέα διάταξη της Ευρωπαϊκής επιτροπής, η οποία προστέθηκε στο πλαίσιο του κοινοτικού προϋπολογισμού της περιόδου 2021-2017.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

- Διαφήμιση -

«Γνώριζε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή πιάστηκε στον ύπνο;
Νέα γκάφα διαπραγματευτικής ανικανότητας για το φλέγον θέμα της εξωτερικής σύγκλισης των αγροτικών επιδοτήσεων
Τί θα πράξει σήμερα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων;

Η διαπραγματευτική ανευθυνότητα και ανικανότητα της απερχόμενης Κυβέρνησης, δυστυχώς δεν έχει όριο.

Ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027 και λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις, επέτρεψε, εν αγνοία της (;;;) προσθήκη, «ταφόπλακα» για την Ελληνική Γεωργία.

Προσθήκη αναφορικά με την εξωτερική σύγκλιση, στο πρόσφατο αναθεωρημένο σχέδιο διαπραγματευτικού πλαισίου για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.

Έτσι, κατ΄ απαίτηση των χωρών Visegrad και Βαλτικών και με την ανοχή και εγκληματική αδιαφορία της Ελληνικής Κυβέρνησης, που κυριολεκτικά «πιάστηκε στον ύπνο», μπαίνει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο κείμενο, σενάριο για εξίσωση των άμεσων ενισχύσεων με την ακόλουθη διατύπωση: «Η εξωτερική σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων θα ολοκληρωθεί πλήρως το 202[X]», δηλαδή εντός της δεκαετίας που διανύουμε, αντί του 2067 που ήταν αρχικό σενάριο της Ε. Επιτροπής.

Επειδή το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της 18ης Ιουνίου 2019, στο οποίο η χώρα μας εκπροσωπείται από τον Υπουργό Εξωτερικών, είναι απόλυτα κρίσιμο και αποτελεί την τελευταία ευκαιρία διεκδίκησης για τη χώρα μας, και επειδή ως ΝΔ έχουμε τονίσει επανειλημμένα, ότι τα όποια σενάρια απόλυτης εναρμόνισης των ενισχύσεων, κάθε τύπου και κάθε διατύπωσης αποτελούν εγκληματικά σενάρια για την Ελληνική Γεωργία, αφού θα επιφέρουν άμεσα 50% μείωση των επιδοτήσεων.

Καλούμε την απερχόμενη Κυβέρνηση, να πράξει τα αυτονόητα και το καθήκον της για την Ελληνική Γεωργία, τους Έλληνες Αγρότες, τη χώρα μας.

Η ΝΔ καλεί την Κυβέρνηση να διαγράψει πάραυτα αυτή την καταστροφική διάταξη, μετά την όλη καταστροφή που επέφερε στον Πρωτογενή Τομέα.

Η επίμαχη προσθήκη στα ελληνικά (σελ. 35)
Πυλώνας Ι

Εξωτερική σύγκλιση
1. Η εξωτερική σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων θα συνεχιστεί. Όλα τα κράτη μέλη με άμεσες ενισχύσεις ανά εκτάριο κάτω του [90]% του μέσου όρου της ΕΕ θα καλύψουν το [50]% του χάσματος μεταξύ του τρέχοντος μέσου επιπέδου άμεσων ενισχύσεων και το [90]% του μέσου όρου της ΕΕ σε [έξι] ίσα βήματα αρχής γενομένης από το 2022. Η εν λόγω σύγκλιση θα χρηματοδοτηθεί [κατ’ αναλογία] από όλα τα κράτη μέλη [των οποίων οι άμεσες ενισχύσεις ανά εκτάριο υπερβαίνουν τον μέσο όρο της ΕΕ]. [Η σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων διασφαλίζει ότι κανένα κράτος μέλος δεν θα λάβει άμεσες ενισχύσεις κάτω του [x]% του μέσου όρου της ΕΕ έως το έτος 202[X], πριν από τις αλλαγές που οφείλονται στο μεταφερόμενο ποσό μεταξύ των δύο πυλώνων της ΚΓΠ].
Ή
Δεν θα υπάρξει περαιτέρω εξωτερική σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων. Όλα τα τρέχοντα επίπεδα άμεσων ενισχύσεων ανά εκτάριο θα προσαρμοσθούν [κατ’ αναλογία] σύμφωνα με το συνολικό ανώτατο όριο.
Ή
Η εξωτερική σύγκλιση των άμεσων ενισχύσεων θα ολοκληρωθεί πλήρως το 202[X].»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.