Μια πισίνα υπερχείλισης 360 μοιρών στην οροφή ενός ουρανοξύστη

πισίνα infinity london
- Διαφήμιση -

Η είσοδος στην εντυπωσιακή πισίνα θα γίνεται μέσω μιας σπειροειδούς σκάλας, η οποία θα “ανυψώνεται” από τον πάτο της.

Οι περισσότερες πισίνες υπερχείλισης προκαλούν την ψευδαίσθηση ότι το νερό φτάνει μέχρι τον ορίζοντα, όταν κοιτάς μόνο προς μια κατεύθυνση, ωστόσο η πισίνα infinity που πρόκειται να κατασκευαστεί στην οροφή ενός ουρανοξύστη 55 ορόφων στο Λονδίνο, θα δίνει την ίδια ψευδαίσθηση όταν κοιτάς προς όλες τις κατευθύνσεις.

- Διαφήμιση -

Είναι η πρώτη πισίνα 360 μοιρών στον κόσμο και πρόκειται να κατασκευαστεί από την βρετανική εταιρεία Compass Pools, η οποία έδωσε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια για την κατασκευή της. Τα σχέδια απεικονίζουν μια πισίνα στην οροφή ενός ουρανοξύστη, σε ύψος 220 μέτρων, η οποία διαθέτει διάφανα τοιχώματα και διάφανο πάτο, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την θέα όσων βρίσκονται μέσα σε αυτή.

πισίνα infinity london

Οι κατασκευαστές αναφέρουν ότι η πισίνα των 600.000 λίτρων θα είναι κατασκευασμένη από ακρυλικό, το οποίο αντανακλά το φως στο ίδιο μήκος κύματος με το νερό, εξασφαλίζοντας ότι θα φαίνεται απολύτως διαφανής. Θα διαθέτει επίσης ένα ενσωματωμένο ανεμόμετρο που θα ελέγχει τις ταχύτητες του ανέμου, ενώ ένα ψηφιακά ελεγχόμενο σύστημα θα διασφαλίζει ότι το νερό έχει πάντα την σωστή θερμοκρασία.

Η είσοδος και η έξοδος από την πισίνα θα θυμίζει λίγο sci-fi ταινία λένε οι κατασκευαστές, καθώς μια σπειροειδής σκάλα θα “ανυψώνεται” από τον πάτο της όταν κάποιος θέλει να μπει στο νερό ή να βγει από αυτό.

Σύμφωνα με την εταιρεία η κατασκευή της πισίνας, η οποία θα ονομάζεται Infinity London, πρόκειται να ξεκινήσει το 2020.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.