Πανελλαδικές εξετάσεις 2019: Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο μηχανογραφικό

84
μηχανογραφικό
- Διαφήμιση -

Το µηχανογραφικό δελτίο για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2019 έδωσε στη δηµοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, µε στόχο να ενηµερωθούν οι υποψήφιοι για τις 432 σχολές οι οποίες εντάχθηκαν σε αυτό φέτος.

Αυτή τη στιγµή, οι περίπου 100.000 υποψήφιοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις εξετάσεις, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να δουν και το µηχανογραφικό, µε δεδοµένο ότι υπάρχουν πάρα πολλές νέες σχολές -συνολικά 125- για τις οποίες δεν γνωρίζουν τίποτα, όσον αφορά στο επιστηµονικό τους αντικείµενο.

- Διαφήμιση -

Είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά αγωνιούν για τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις, αλλά επειδή φέτος είναι µια ιδιαίτερη χρονιά όσον αφορά στη διαµόρφωση του νέου τοπίου της τριτοβάθµιας εκπαίδευσης, καλό θα ήταν να κοιτάζουν και τις σχολές του µηχανογραφικού και κυρίως τις νέες, ώστε να έχουν µια ολοκληρωµένη εικόνα µπροστά τους.

Η συµπλήρωση του µηχανογραφικού θα γίνει τον Ιούλιο και αφού πρώτα οι µαθητές µάθουν τους βαθµούς που κατέκτησαν στις εξετάσεις. Φυσικά οι υποψήφιοι που δεν θα πάρουν το απολυτήριό τους τον Ιούνιο του 2019, αλλά θα έχουν λάβει µέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πρέπει να ξέρουν ότι η συµµετοχή τους σε αυτές θεωρείται άκυρη.

Για τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής του µηχανογραφικού δελτίου καθώς και τις ηµεροµηνίες κατάθεσης, θα ακολουθήσει αναλυτική ενηµέρωση από το υπουργείο όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Πάντως από σήµερα οι υποψήφιοι έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για: Το µηχανογραφικό δελτίο ΓΕΛ 2019 µε τα 4 Επιστηµονικά Πεδία, για τους υποψήφιους που συµµετέχουν στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και για τους υποψήφιους του 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, µε τελευταίο έτος συµµετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2018, καθώς και για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ.

Οι µαθητές πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται όσο συχνά θέλουν την ιστοσελίδα του υπουργείου και να τροποποιούν το ηλεκτρονικό µηχανογραφικό δελτίο από τη στιγµή της ανάρτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση του υπουργείου και µέχρι την οριστικοποίησή του σε αποκλειστική προθεσµία την οποία θα ορίσει το υπουργείο.

Πάρα πολλοί υποψήφιοι συνήθως «κατεβάζουν» το µηχανογραφικό από την ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου, το αποθηκεύουν, σηµειώνουν πρόχειρα τις σχολές που θέλουν, κάνουν αλλαγές και βελτιώσεις έως ότου πάρουν τις οριστικές αποφάσεις.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.