ΟΑΕΔ: Τροπολογία για παράταση συμβάσεων 30.333 εργαζομένων σε Δήμους!

182
προγράμματα παράταση
- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Εργασίας προχώρησε σε κατάθεση τροπολογίας σχετικά με την παράταση της κοινωφελούς εργασίας στους 276 δήμους που αφορούν 30.333 εργαζόμενους, ενώ, κατά πως φαίνεται, η παράταση αυτή δίνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικότερα:

- Διαφήμιση -

Όσοι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας» ΔΕ θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα στις 10 Ιουνίου που λήγουν οι συμβάσεις, καθώς αυτές αναμένεται να παραταθούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση στοχεύει στην άμεση κάλυψη των αναγκών των Δήμων.

Να σημειωθεί ότι η παράταση του προγράμματος της κοινωφελούς δεν σχετίζεται με τον β’ κύκλο της κοινωφελούς εργασίας για 30.000 ανέργους. Η παράταση αφορά την παράταση των συμβάσεων των ήδη εργαζομένων, ενώ ο β’ κύκλος στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και αφετέρου στην αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να διευκολυνθούν στην επανένταξη.

Δείτε τη σχετική τροπολογία ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.