Νοσοκομειακοί Γιατροί: «Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σερρών»

303
Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών ευχαριστήρια επιστολή Στην τελική θέσεις ιατρών δωρεά αναισθησιολόγοι του Δ.Σερρών ευθεία Καταγγελίες Νοσοκομείο Γενικού Νοσοκομείου Φυσιολατρικός Σύλλογος Σερρών Γεράσιμος Λάγιος Αραμπατζή Νοσοκομείο Σερρών νοσοκομείο Σερρών ωραρίου ενημέρωσης Διοικητής Νοσοκομείου Σερρών
- Διαφήμιση -

SOS εκπέμπουν οι νοσοκομειακοί γιατροί των Σερρών, μέσω της απόφασης της γενικής συνέλευσης της ένωσης τους και υπό τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας τμημάτων, εξωτερικών ιατρείων και χειρουργείων στο νοσοκομείο λόγω υποστελέχωσης.

«Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σερρών τα τελευταία χρόνια δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως τίποτα λιγότερο από τραγική», όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι γιατροί.

- Διαφήμιση -

Από τα στοιχεία τα οποία παραθέτουν προκύπτει ότι, μέσα στο 2019 απολύονται, καθώς λήγει η σύμβασή τους 10 από τους 17 επικουρικούς ιατρούς και συνταξιοδοτούνται 10 μόνιμοι ειδικοί ιατροί.

Το ιατρικό προσωπικό μέσα στο 2019 θα μειωθεί κατά 20 ιατρούς.

Μέσα στον Ιούνιο οδηγούνται στην ανεργία καθώς λήγει η σύμβαση 5 επικουρικών ιατρών και άρχισαν τη διαδικασία συνταξιοδότησης 3 ιατροί.

Η μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά 8 ιατρούς από ένα ήδη υποστελεχωμένο Νοσοκομείο δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην ασφάλεια της λειτουργίας του και στις εργασιακές συνθήκες των ιατρών που παραμένουν.

Αναλυτικά η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης:


Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Σερρών προκύπτουν τα παρακάτω:

• Νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, ώρα 13:00 στο αμφιθέατρο του ΓΝ Σερρών για να προχωρήσουμε σε απόφαση για 24ωρη Απεργία
• Συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 14:00, μετά τη Συνέλευση
• Συνάντηση την Τρίτη 11 Ιουνίου με Συλλόγους Χρονίως Πασχόντων και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου για συντονισμό της Δράσης μας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.