Ο Αν. Μεγαλομύστακας για την έγκριση χρηματοδότησης κολυμβητηρίου

298
χρηματοδότησης
- Διαφήμιση -

Επιστολή για την έγκριση της χρηματοδότησης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το έργο ολοκλήρωσης του κολυμβητηρίου στην Ομόνοια, απέστειλε ο Σερραίος Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

«Ιδιαίτερη χαρά μου προκάλεσε η είδηση ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού κος Γεώργιος Βασιλειάδης, έδωσε τελικά την πολυπόθητη έγκρισή του, ώστε το έργο «Ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου του Αθλητικού πάρκου Ομόνοιας» να ενταχθεί -επιτέλους- στο Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

- Διαφήμιση -

Πρόκειται για ένα έργο, που μαζί με το κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Ιωάννη Σερρών, παραμένει ημιτελές από το έτος 2004!

Ήμουν μάλιστα ο μόνος Βουλευτής του Νομού Σερρών που επεσήμανα κατ’ επανάληψη τη σημαντικότητα ολοκλήρωσης του έργου στον αρμόδιο Υπουργό, καταθέτοντας πλείστες ερωτήσεις προς αυτόν, αναδεικνύοντας το χρονίζον πρόβλημα και επιζητώντας λύσεις και απαντήσεις.

Στις 09-03-2016 κατέθεσα στη Βουλή την ερώτηση με αριθ. πρωτ. 3816/09-03-2016 και θέμα «Ημιτελή έργα αθλητικών υποδομών στο Δήμο Σερρών», αναφερόμενος στο κολυμβητήριο του Αθλητικού πάρκου Ομόνοιας και στο κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Ιωάννη Σερρών.

Στις 11-07-2017 κατέθεσα την ερώτηση με αριθ. πρωτ. 7139/11-07-2017 και θέμα την «έλλειψη πρόβλεψης για το υπό ανέγερση κολυμβητήριο στο Δήμο Σερρών». Επειδή το Υπουργείο κώφευε και οι ερωτήσεις μου δεν απαντήθηκαν εντός του οριζόμενου, στον Κανονισμό της Βουλής, χρόνο από τον Υπουργό, στις 27-11-2017, επανακατέθεσα την ερώτηση με αριθ. πρωτ. 1545/27-11-2017, προκειμένου να ασκήσω εκ νέου πίεση, καθώς το πρόβλημα εξακολουθούσε να υφίσταται.

Απέστειλα ακόμη, στις 08-12-2017, επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κο Γεώργιο Βασιλειάδη, ζητώντας τη χρηματοδότηση των εν λόγω έργων, προκειμένου η αποπεράτωση τους να καταστεί εφικτή, ενώ τέλος κατέθεσα, στις 12-09-2018, την με αριθ. πρωτ.1476/12-09-2018 ερώτηση με θέμα και πάλι την απουσία πρόβλεψης για το ημιτελές κολυμβητήριο του Δήμου Σερρών.

Αντιλαμβανόμενος εξαρχής τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, καθώς και τη σημασία του για την τοπική κοινωνία των Σερρών, προσπάθησα με στοχευμένες και επίμονες παρεμβάσεις να αναδείξω το θέμα και να συντείνω ενεργά στην προσπάθεια ολοκλήρωσής του.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των Σερραίων, πολιτών και αθλητών, και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον αθλητικό τουρισμό, συμβάλλοντας στη γενικότερη ανάπτυξη της πόλης μας.»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.