Βιβλιοθήκη – Πρόγραμμα δράσεων για τον Ιούνιο

πρόγραμμα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης για τον Ιούνιο Βιβλιοθήκη
- Διαφήμιση -

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2019 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Για το μήνα ΙΟΥΝΙΟ έχουν προγραμματιστεί οι εξής δράσεις:

Δευτέρα, 3 Ιουνίου, ώρα 20:00.
Κινηματογραφική Λέσχη: «Τ’ απομεινάρια μιας μέρας». Μια ταινία εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Kazuo Ishiguro. Πρωταγωνιστούν οι  Έμα Τόμσον, Άντονι Χόπκινς, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Η Βιβλιοθήκη σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Φίλων της Δ.Κ. Βιβλιοθήκης Σερρών. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, ώρα 10:00-12:00.

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίδιοι». Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Μέσα από την ανάγνωση, το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, τα παιδιά θα γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη και θα ευαισθητοποιηθούν πάνω σε ζητήματα σεβασμού του συνανθρώπου και αποδοχής της διαφορετικότητας. Για τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού. Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων. Με προεγγραφή. Στον 1Ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου, ώρα 20:00.

Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Αλεξ. Ρωμανίδη: «Κρ(ο)ισολογίες: εισηγήσεις και άρθρα». Μια εκδήλωση της Εταιρείας Μελέτης και έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) σε συνεργασία με τον Καθημερινό Παρατηρητή Σερρών. Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ακριτίδης Ανέστης, φιλόλογος του ΓΕΛ Βυρώνειας. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Τρίτη, 11 Ιουνίου, ώρα 10:00-11:30.

Κουκλοθεατρική παράσταση: «Εγώ κι εσύ μαζί για μια καλύτερη ζωή…στη γη». Το ΙΕΚ Σερρών/Τμήμα Βοηθού Βρεφονηπιοκόμου, το 13ο Δ. Σ. Σερρών, το ΚΠΕ Ποροΐων και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών διοργανώνουν μια κουκλοθεατρική παράσταση στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Για μαθητές προσχολικής και Α’ Δημοτικού. Είσοδος Ελεύθερη. Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» στο ισόγειο της βιβλιοθήκης.

Τρίτη, 18 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.

Ανακαλύπτουμε τα «μυστήρια» της βιβλιοθήκης. Ένα κυνήγι θησαυρού που θα μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τη συλλογή, το χώρο και τα μυστικά της βιβλιοθήκης. Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

- Διαφήμιση -

Τετάρτη, 19 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
Ταξίδι στο μουσικό παρελθόν της πόλης των Σερρών. Μέσα από το παιχνίδι και τις δημιουργικές δραστηριότητες, θα γνωρίσουμε το μουσικό αρχείο του κ. Γιώργου Αγγειοπλάστη και θα ταξιδέψουμε στο μουσικό παρελθόν της πόλης μας. Με τη μουσικολόγο Ιωάννα Τσακίρη Και τον κ. Γιώργο Αγγειοπλάστη. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Δευτέρα, 24 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
Ταξίδι στο διάστημα. Αποστολή: φεγγάρι. Ένα ταξίδι γνωριμίας με τον δορυφόρο της γης. Μια αποστολή εξερεύνησης και…επιβίωσης. Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τρίτη, 25 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
Το κουτί των παραμυθιών: ένα λιοντάρι στο Παρίσι. Τι αναζητά ένα λιοντάρι στο κέντρο της Γαλλικής πρωτεύουσας; Γιατί του φαίνονται όλα τόσο γνώριμα; Ένας περίπατος στα πιο όμορφα μνημεία του Παρισιού. Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Για ηλικίες 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Τετάρτη, 26 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
Οι αρχαίοι μας μαθαίνουν την αγγειοπλαστική τέχνη. Το μουσείο Κυκλαδικής τέχνης επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη Σερρών μέσα σε μια βαλίτσα γεμάτη με αγγεία και μυστικά της αγγειοπλαστικής τέχνης. Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Για ηλικίες 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Πέμπτη, 27 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
Το κουτί των παραμυθιών: η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα. Ήταν κάποτε μια αρκούδα γεμάτη αγάπη και χαρά για τη ζωή. Γι αυτό όποτε συναντούσε ένα ζωντανό πλάσμα, το αγκάλιαζε. Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Για ηλικίες 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

Παρασκευή, 28 Ιουνίου, ώρα 11:00-12:30.
Το κουτί των παραμυθιών: μια αράχνη μόνη ψάχνει! Θα μάθουμε την ιστορία της αράχνης υφαίνοντας τον δικό μας ιστό. Με τη Βιβλιοθηκονόμο Μαρία Βραχλιώτου. Για ηλικίες 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στον 1ο όροφο της βιβλιοθήκης.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.