Ερώτηση Κ. Καραμανλή για την απόρριψη αιτήσεων Βιολογικής Κτηνοτροφίας

290
Καραμανλής Ερώτηση
- Διαφήμιση -

Το ζήτημα της απόρριψη των αιτήσεων Βιολογικής Κτηνοτροφίας, ανέδειξε σήμερα με ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής.

Όπως σημειώνει στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Καραμανλής, για ακόμα μια φορά η αξιωματική αντιπολίτευση έρχεται να επισημάνει λάθη και παραλείψεις στον σχεδιασμό των προγραμμάτων του ΥπΑΑΤ.

- Διαφήμιση -

Αυτή τη φορά, το πρόβλημα εντοπίζεται στη συμμετοχή των αγροτών-κτηνοτρόφων στις προκηρυσσόμενες δράσεις του Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», και συγκεκριμένα στον πρόχειρο σχεδιασμό του Πληροφοριακού Συστήματος, στο οποίο ο δικαιούχος οφείλει να αναρτήσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μεταξύ άλλων και τη νόμιμη σύμβαση με αγροτικό γεωτεχνικό σύμβουλο.

Όπως, όμως, υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής, το Σύστημα δεν προειδοποιεί τον δικαιούχο σε περίπτωση μη υποβολής όλων των δικαιολογητικών, ενώ – σε περίπτωση κατάθεσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ τροποποιημένης αίτησης βάσει του Κανονισμού 809/2017, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία ως προφανές σφάλμα και απορρίπτει την αίτηση.

Στο κείμενο της ερώτησής του, ο κ. Καραμανλής αφού σημειώνει το τραγελαφικό της όλης κατάστασης, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό ΥπΑΑΤ να μεριμνήσει άμεσα για να λυθεί το όλο πρόβλημα, και προτείνει – τουλάχιστον για τη συγκεκριμένη προκήρυξη – να ληφθούν υπόψη τα έγγραφα που έχουν ήδη επισυναφθεί και αναρτηθεί εγκαίρως στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.