Πανεπιστημιάδα – Πρόγραμμα επόμενων ημερών

135
Θεάτρου Πανεπιστημιάδα
- Διαφήμιση -

Δείτε το πρόγραμμα της Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου για το Σάββατο 25 Μαΐου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/5/2019 / ΏΡΑ : 21.15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «Θ.Ο.Ο.Π.Α»
Τίτλος έργου: «Ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ» ΤΟΥ ΖΑΝ ΖΙΡΩΝΤΟΥ
διάρκεια: 1.45΄ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

- Διαφήμιση -

Πανεπιστημιάδα παράστασηΓραμμένο λίγα χρόνια πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το έργο είναι μια έκκληση για ειρήνη. Ο Έκτορας, μπουχτισμένος από τους πολέμους, αποφασίζει να επιστρέψει την Ελένη στους Αχαιούς για να αποφευχθεί ένας νέος πόλεμος. Το μεγαλύτερό του εμπόδιο όμως είναι οι ίδιοι οι Τρώες, οι οποίοι με διάφορα προσχήματα αρνούνται να την δώσουν πίσω. Πηγαίνοντας κόντρα στο μοιραίο, ο Έκτορας κάμπτει μία μία τις αντιστάσεις μέχρι την τελική διαπραγμάτευση με τον Οδυσσέα που θα κρίνει αν ο Τρωικός Πόλεμος θα γίνει ή όχι.

Εναλλάσσοντας με μαεστρία την κωμωδία με το δράμα, ο Ζαν Ζιρωντού κατορθώνει να μας μιλήσει για τα φλέγοντα ζητήματα της εποχής του, όπως ο φανατισμός που οδηγεί στην κοινωνική πόλωση και η θέση της γυναίκας σε μια πατριαρχική κοινωνία. Ζητήματα που είναι και σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ.
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Αρτελάρης

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/05/2019
ΒΙΚΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ
Σεμινάριο /Τίτλος: «Εισαγωγή στην κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό»
ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ / ΏΡΑ: 6.00΄μ.μ.

Πανεπιστημιάδα - Βίκυ ΠαράσχουΚαθημερινά εκτελούμε χιλιάδες κινήσεις μηχανικά και χωρίς σκέψη. Καμία κίνηση όμως δεν είναι τυχαία. ‘Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς επηρεάζεται και πώς (περι)ορίζεται η κίνησή μας μέσα από τα κοινωνικά στερεότυπα; Ο τρόπος που κινείται το κάθε σώμα είναι το αποτέλεσμα μηχανικών, φυσιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων. Η κίνηση είναι ένας τρόπος να «μιλήσουμε» χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τον λόγο.

Σε αυτό το σεμινάριο μέσα από την παρατήρηση και τον αυτοσχεδιασμό θα επεξεργαστούμε την κίνηση μας μέσα από διάφορες συνθήκες καθώς και σε σχέση με τα άλλα σώματα.
Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε και να διερευνήσουμε τα όρια και τις δεξιότητες του σώματος μέσα από μια ψυχαγωγική διαδικασία. Μέσα από την κίνηση θα συνειδητοποιήσουμε τη μοναδικότητα που συνιστά και την ταυτότητά μας.
«Αυτό που ενώνει τους χορευτές <…> είναι το ευάλωτό τους» δηλώνει ο Μπαρίσνικοφ. «Θυμάμαι την μεγάλη Μάρθα Γκράχαμ να λέει ότι το σώμα δεν μπορεί να πει ψέματα. Όταν ένα σώμα κινείται είναι το πιο αποκαλυπτικό πράγμα. Χόρεψέ μου για ένα λεπτό και θα σου πω ποιος είσαι…»

Για το σεμινάριο δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία. Συνίσταται να φοράτε άνετα ρούχα.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα :
Παράσχου, Βασιλική Χορεύτρια, Performer
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Σερρών. Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει επίσης ολοκληρώσει τις σπουδές της στο τμήμα Εφαρμοσμένων Τεχνών Χορού/Performing Arts. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού χορού, musical, Arts Therapy, ένταξης και ενσωμάτωσης ατόμων με αναπηρία σε τμήματα εκμάθησης χορού, σωματικού θεάτρου, αγωγής λόγου, χοροκινητικής έκφρασης και συγγραφής θεατρικού έργου. Έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις ως χορεύτρια, ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη, ενώ από το 2016 συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πραγματοποιώντας τα μαθήματα χορού και κινησιολογίας στο ολοήμερο θερινό
καλλιτεχνικό εργαστήρι.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.