Σε τι χρησιμεύει το μπλε κομμάτι στη γομολάστιχα;

120
γομολάστιχα
- Διαφήμιση -

Αναμφισβήτητα, όλοι έχουμε πιάσει κάποια στιγμή στα χέρια μας στα μαθητικά μας χρόνια την γομολάστιχα, που έχει μια καφέ και μια μπλε πλευρά.

Και το πρώτο πράγμα που παρατηρούσαμε είναι ότι το ένα κομμάτι ήταν πιο μαλακό σε σχέση με το άλλο. Έτσι, σβήναμε, όσα γράφαμε με το μολύβι με το κόκκινο κομμάτι, ενώ με το μπλε εκείνα που γράφαμε με στυλό.

- Διαφήμιση -

Ωστόσο, η χρησιμότητα του μπλε κομματιού είναι άλλη, καθώς κάθε φορά που προσπαθούσαμε να σβήσουμε κάτι στο τετράδιο, βλέπαμε ότι το χαρτί σχιζόταν. Η εξήγηση είναι απλή: To μπλε κομμάτι χρησιμεύει για φύλλο χαρτιού που είναι πιο σκληρό, όπως ένα χαρτόνι στο μάθημα «καλλιτεχνικά», ενώ το καφέ για μαλακό φύλλο χαρτιού, όπως το σχολικό τετράδιο.

γομολάστιχα

Όποια πλευρά κι αν διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε, η γομολάστιχα προορίζεται για ν’ απορροφά τον γραφίτη, απλά σε μερικές επιφάνειες μπορεί να εξαφανίσει και το μελάνι. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που στην μπλε πλευρά της γομολάστιχας πολλών εταιριών, απεικονίζεται και μία πένα.

Ένας ακόμη… παιδικός μύθος καταρρίπτεται

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.