Β.Κατιρτζόγλου: Οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών

184
- Διαφήμιση -

Βασίλης Κατιρτζόγλου
Δικηγόρος
Πρ. Ένωσης Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Σερρών
Υπ. Δ.Σύμβουλος – Συμμαχία Σερραίων

Ψηφίζουμε σε εκλογικά τμήματα που φέρουν το γράμμα Α και Β (π.χ. 385 Α – 385 Β)
Στα τμήματα με το στοιχείο Α ψηφίζουμε για Περιφέρεια και Ευρωεκλογές, ενώ στα τμήματα με το στοιχείο Β για Δήμαρχο – Δημοτικό Συμβούλιο και για τοπικό συμβούλιο.
Συνολικά δηλαδή ψηφίζουμε σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες.
Εννοείται ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε αν θέλουμε πρώτα από το Β τμήμα όπου θα διεξάγονται οι Δημοτικές Εκλογές και να πάμε στην συνέχεια στο Α.

- Διαφήμιση -

Οι φάκελοι που θα ρίχνουμε σε κάθε κάλπη είναι διαφορετικοί και εικονίζονται στην φωτογραφία. κάθε φορά ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος θα μας δίνει τον κατάλληλο φάκελο με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια. Εμείς πρέπει να φροντίζουμε να τα ρίχνουμε στην σωστή κάλπη η οποία βέβαια θα γράφει απ’ έξω Δημοτικές εκλογές τοπικές εκλογές κλπ.

Όσοι Ψηφίζουν στις Σέρρες δικαιούνται στις Δημοτικές Εκλογές, να θέσουν τρεις σταυρούς προτίμησης. Δικαιούνται επίσης έναν σταυρό προτίμησης για υποψήφιους δημοτικούς Συμβούλους από τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες του Δήμου Σερρών (Σκούταρι, Μητρούσι, Λευκώνα κλπ), δηλαδή 3 + 1.
Όσοι ψηφίζουν στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες δικαιούνται αντίστοιχα 1 + 1 σταυρό προτίμησης.

Στο ψηφοδέλτιο για το Τοπικό Συμβούλιο έχουμε δικαίωμα να θέσουμε μέχρι δύο Σταυρούς Προτίμησης

ΠΡΟΣΟΧΗ ο Δήμαρχος εκλέγεται ΜΟΝΟ από το ψηφοδέλτιο στο οποίο αναγράφονται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Το ψηφοδέλτιο του Τοπικού Συμβουλίου ΔΕΝ εκλέγει Δήμαρχο.

Στις Ευρωεκλογές έχουμε μέχρι τέσσερις σταυρούς προτίμησης.
Στις εκλογές για την περιφέρεια έχουμε δύο σταυρούς προτίμησης.

Ελπίζω οι ανωτέρω πληροφορίες να σας φαίνονται χρήσιμες. σε κάθε περίπτωση πάντως θα απαιτηθεί υπομονή και καλή διάθεση από όλους, επίσης προκείμενου να αποφευχθεί περιττή ταλαιπωρία καλό είναι να μπει κανείς στην εφαρμογή του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε που Ψηφίζεις«, ώστε να εντοπίσει σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζει και που βρίσκεται το σχολείο στο οποίο στεγάζεται.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.