Σέρρες – Διαγωνισμός ποίησης, μαθητών Α/θμιας Εκπαίδευσης

134
ποίησης
- Διαφήμιση -

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Μαΐου, στο κατάμεστο από γονείς και μαθητές αμφιθέατρο «Γ. Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, η εκδήλωση απονομής βραβείων για το διαγωνισμό ποίησης που έλαβε χώρα σε δημοτικά σχολεία της πόλης των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-FossesΜακεδονική Ένωση Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών.

- Διαφήμιση -

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας και της Άνοιξης των Ποιητών με θέμα: «Στην καρδιά της Γαλλοφωνίας, η ποίηση». Οι μαθητές καθοδηγούμενοι από τους καθηγητές τους γαλλικών, αγγλικών καθώς και από τους δασκάλους της τάξης τους, έγραψαν ποιήματα στα γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά αντίστοιχα, εμπνεόμενοι από έργα τέχνης γαλλόφωνα ή από τη γαλλική λογοτεχνία, το γαλλικό κινηματογράφο κ.τ.λ. Παράλληλα στο φουαγιέ της βιβλιοθήκης υπήρχε έκθεση με καλλιτεχνική αποτύπωση κάποιων ποιημάτων, δημιουργίες των μαθητών.

Τα βραβεία για τα γαλλικά ποιήματα ήταν χορηγία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του εκδοτικού οίκου « Trait d’union » και του γαλλικού βιβλιοπωλείου «Le livre ouvert ».
Για τα αγγλικά ποιήματα τα βραβεία χορήγησαν ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών « PALSO »,οι εκδόσεις «Super Course» και το βιβλιοπωλείο «Βαμβακά».
Τα βραβεία για τα ελληνικά ποιήματα ήταν βιβλία παιδικού θεατρικού κειμένου χορηγία από την ίδια τη συγγραφέα και καθηγήτρια γαλλικών, κ. Θεοχαρίδου Αντωνία.

ποίησηςΒεβαιώσεις συμμετοχής χορηγήθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καθώς και αναμνηστικά μπλοκάκια με το σήμα της Γαλλοφωνίας.

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας Σέρρες-Fosses και η Μακεδονική Ένωση καθηγητών Δημόσιας Εκπαίδευσης ευχαριστούν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα για συμμετοχή στο διαγωνισμό και παρουσίασαν το εξαιρετικό τους έργο, στην κριτική επιτροπή ,αποτελούμενη από τους : κ. Ιωάννη Κιορίδη, φιλόλογο, πρώην Σχολικό Σύμβολο Φιλολόγων, την κα Αθηνά Βρεττού, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού έργου καθηγητών αγγλικής, την κα Θέκλα Καυκιά ,καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, την κα Βασιλική (Σύλβα) Γάλβα, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας – ποιήτρια και την κα Αντωνία Θεοχαρίδου, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας – συγγραφέα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.