Ο Μ. Τζελέπης για «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων»

293
εκλογές Μ.Τζελέπης
- Διαφήμιση -

Μήνυμα για τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων απέστειλε ο Βουλευτής Σερρών Κινήματος Αλλαγής-ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Τζελέπης.

«100 χρόνια συμπληρώνονται από την τραγική εκείνη ημέρα για τον Ελληνισμό και την ανθρωπότητα. 353.000 Έλληνες βασανίστηκαν, εκδιώχθηκαν, σφαγιάστηκαν.
Ήταν το ΠΑΣΟΚ που με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου, πριν 25 χρόνια, εισηγήθηκε και πέτυχε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων και θεσμικά από τη Βουλή των Ελλήνων. Σήμερα, συνεχίζουμε αυτό τον αγώνα, διεκδικώντας τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου.

- Διαφήμιση -

Δεν μισούμε, δεν ξεχνάμε όμως. Μέρα παντοτινής απόρριψης της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και της βίας. Η Μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σ’ εγρήγορση, καθώς ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας, δυστυχώς, είναι υπαρκτός ακόμη και σήμερα.

Η ιστορική πραγματικότητα μας καλεί να ξανασκεφτούμε τον πόνο, την απώλεια, τον τρόμο, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά που άδικα και άγρια βίωσαν τα χιλιάδες αθώα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού για να αποφύγουμε παρόμοιες τραγωδίες, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους γείτονες βασισμένες στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας, τις ισότητας, του σεβασμού, και όχι με μυστική διπλωματία, ούτε με εκπτώσεις από υπουργούς στα δικαιώματά μας στις θαλάσσιες ζώνες, όπως επίσης και χωρίς διφορούμενες δηλώσεις βουλευτών για το Καστελόριζο.»

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.