Αγώνας ταχύτητας μέσα στο μεγαλύτερο κελάρι στον κόσμο!

51
αγώνας ταχύτητας σε κελάρι
- Διαφήμιση -

Εκατοντάδες δρομείς αναμετρήθηκαν σε έναν αγώνα 10χλμ στο μεγαλύτερο κελάρι κρασιών στον κόσμο (!) καθοδηγούμενοι μόνο από το φως των προβολέων!

Οι δρομείς έτρεχαν στις σκοτεινές στοές της υπόγειας κάβας, που εκτείνεται σε μια απόσταση 200 χλμ κάτω από τη γη, κοντά στη πρωτεύουσα της Μολδαβίας. Χορευτές, μουσικοί και τραγουδιστές, που φορούσαν παραδοσιακά κοστούμια, έδιναν παράσταση μέσα στο σκοτάδι στο κελάρι, ενθαρρύνοντας τους δρομείς, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν τουρίστες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη αλλά και ντόπιοι.

- Διαφήμιση -

Το κρατικό οινοποιείο Milestii Mici εισήλθε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2005, επειδή αποθήκευσε τον μεγαλύτερο αριθμό μπουκαλιών με κρασί στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί περίπου 2 εκατομμύρια μπουκάλια κρασί.

αγώνας ταχύτητας σε κελάρι

Μέρος του αγώνα έλαβε χώρα στα ολισθηρά μονοπάτια έξω στο χιόνι, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος εκτυλίχθηκε υπογείως, με τους δρομείς να τρέχουν δίπλα σε τεράστια δρύινα βαρέλια με κρασί. Μετά τον τερματισμό, τους περίμενε, τι άλλο από ένα ποτήρι κρασί.

«Αντίθετα με οποιονδήποτε άλλο αγώνα, στον οποίο έχω συμμετάσχει, αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής. Το να τρέχουμε μέσα σε ένα κελάρι δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο και παντού υπήρχαν άνθρωποι που ζητωκραύγαζαν. Ήταν τόσο ενθουσιασμένοι, τόσο απίστευτα χαρούμενοι που ήμασταν εκεί, αυτό δεν το ζεις ποτέ σε ένα απλό αγώνα 10χλμ» περιέγραψε η Έιμι ΜακΝτόναλντ από τον Καναδά.

Προκειμένου οι συμμετέχοντες να μην χαθούν, οι διοργανωτές τους έδωσαν χάρτες με τις υπόγειες «οδούς», στις οποίες είχαν δώσει ονόματα από ποικιλίες κρασιών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.