Σάββας Ρίζος: «Για μία πόλη ανθρώπινη και αξιοβίωτη»

179
πόλη
- Διαφήμιση -

Ο Σάββας Ρίζος είναι ένας νέος άνθρωπος που αποφάσισε σε αυτές τις εκλογές να συμμετέχει από την θέση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με υποψήφιο Δήμαρχο Σερρών τον Αλέξανδρος Χρυσάφη, και τον συνδυασμό «Συμμαχία Σερραίων».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο serrespost.gr επεσήμανε πως ο επόμενος δήμαρχος θα πρέπει να προτάξει τα ζητήματα της αντιμετώπισης της καθημερινότητας και παράλληλα να στρέψει όλη την προσοχή του στα τρέχοντα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και στην αξιοποίηση αυτών. Τέλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή όλους τους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα τους νέους.

- Διαφήμιση -

SP: Είσαστε ένας νέος υποψήφιος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τον πρώτο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σίγουρα τα βιώματα σας από μικρός είχαν σχέση με την πολιτική, καθώς ο πατέρας σας, Ισαάκ Ρίζος διετέλεσε Δήμαρχος Στρυμονικού. Αυτό επηρέασε την απόφασή σας;
Σ.Ρ.: Είναι αλήθεια πως από μικρό παιδί μέσα στην οικογένεια μας βίωνα την έννοια της πολιτικής. Όσο μεγάλωνα τόσο περισσότερο με ενδιέφεραν τα κοινά, η διάθεση για προσφορά και η δυνατότητα να φανώ χρήσιμος. Έτσι αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον Αλέκο τον Χρυσάφη.

SP: Για ποιο λόγο επιλέξατε να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη;
Σ.Ρ.: Η επιλογή μου να είμαι υποψήφιος με τον Αλέκο τον Χρυσάφη στηρίχτηκε σε διάφορα κριτήρια τα οποία αξιολόγησα και ταυτίζονται με τα δικά μου πιστεύω. Ο Αλέκος Χρυσάφης είναι ένας άριστος οικογενειάρχης, πετυχημένος επιχειρηματίας, ένας οργανωτικός και μεθοδικός άνθρωπος. Ακόμη είναι ένας τεχνοκράτης με γνώση των προγραμμάτων και των πηγών χρηματοδότησης αυτών, απαραίτητη προϋπόθεση για ένα δήμο που πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο όλα αυτά τα προγράμματα για να πάει μπροστά. Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγόρησαν και διαμόρφωσαν την άποψη μου να ενταχθώ στο ψηφοδέλτιο του Αλέκου Χρυσάφη.

SP: Τι είναι αυτό που εισπράττετε από τον κόσμο με τον οποίο έρχεστε σε επαφή; Πως αντιμετωπίζουν έναν νέο, ηλικιακά, υποψήφιο;
Σ.Ρ.: Τα μηνύματα που εισπράττω από τον κόσμο είναι πολύ θετικά και η αντιμετώπιση από τον κόσμο επίσης. Με αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα, ακούν τις απόψεις μου και βλέπω ότι περιμένουν πολλά από εμάς τους νέους.

SP: Ποια είναι τα ζητήματα που πρέπει να προτάξει ο επόμενος Δήμαρχος Σερρών;
Σ.Ρ.: Ο επόμενος Δήμαρχος πρέπει κατά την άποψη μου να προτάξει τα ζητήματα της αντιμετώπισης της καθημερινότητας (καθαριότητα, φωτισμός, παιδικές χαρές, διευκόλυνση του κόσμου). Πέρα όμως από την καθημερινότητα πρέπει παράλληλα να στρέψει όλη την προσοχή του στα τρέχοντα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα και στην αξιοποίηση αυτών.

SP: Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους δημότες των Σερρών, και κυρίως στους νέους, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Σ.Ρ.: Το μήνυμα που θέλω να στείλω στους δημότες των Σερρών είναι ότι ψηφίζοντας την «Συμμαχία Σερραίων» ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την δημιουργία μίας ανθρώπινης πόλης, μίας πόλης αξιοβίωτης και απευθυνόμενος στους νέους θα ήθελα να τους πω ότι πρέπει η συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές να είναι μαζική, να στηρίξουν τους νέους υποψηφίους δημιουργώντας μια νεανική δυναμική η οποία μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του αύριο, στηριζόμενη στην νεανική δυναμική και παράλληλα στην εμπειρία των παλαιοτέρων.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.