Κεντρικό πάρκο: 100 χρόνια ύπνου… είναι πολλά – Ή τώρα ή ποτέ

76
Κεντρικό παραφροσύνη Ψήφος Προεκλογική Διάβαση
- Διαφήμιση -

Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διάβαση Πεζών, αναφέρεται σε καθυστερήσεις, αναφορικά με τη χωροθέτηση της έκτασης του Δημοτικού Γηπέδου και του περιβάλλοντα χώρου, που βρίσκονται δίπλα στο Κεντρικό Πάρκο της πόλης.

Δελτίο Τύπου Διάβασης Πεζών:
Σχεδόν ένας αιώνας έχει περάσει από τη χωροθέτηση της έκτασης που καταλαμβάνει το δημοτικό γήπεδο και οι πέριξ αυτού χώροι, ως κεντρικό πάρκο της πόλης.
Από τότε πολύ νερό χύθηκε στο αυλάκι, υποσχέσεις μοιράσθηκαν αφειδώς, προτάσεις επί χάρτου κατατέθηκαν, απαλλοτριώσεις επιχειρήθηκαν, παρεμβάσεις ωραιοποίησης, κυρίως ελάσσονος σημασίας, έγιναν, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα, παραμένει στοίχημα με μικρές «αποδόσεις».

- Διαφήμιση -

Η «διάβαση πεζών» είναι η μοναδική δημοτική κίνηση που ανέδειξε από τη στιγμή της ίδρυσής της, ως μία από τις κύριες αιχμές των προγραμματικών της θέσεων, την ανάγκη να προχωρήσει πάραυτα ο σχεδιασμός του κεντρικού πάρκου. Παραβλέποντας το όποιο πολιτικό κόστος (που αποτελεί και την πραγματική τροχοπέδη), που προέρχονταν από μικρές ομάδες πολιτών με ανόμοια συμφέροντα, έθεσε και θέτει ως αναγκαιότητα την άμεση απαλλοτρίωση και κατεδάφιση των υπαρχόντων κτισμάτων (σαφώς και περιλαμβάνεται το γήπεδο) και την εκπόνηση ενός σχεδιασμού που θα κάνει πράξη τη δημιουργία ενός κεντρικού – μητροπολιτικού πάρκου. Ενός πάρκου που θα αποτελέσει πνεύμονα οξυγόνου και όαση ψυχαγωγίας για τον αστικό κορμό της πόλης που ασφυκτιά από την άναρχη δόμηση και το κυκλοφοριακό κομφούζιο.
Η «διάβαση πεζών» σε ανύποπτο χρόνο και παρά τα πενιχρά της μέσα, σε συνεργασία με αρχιτεκτονικό γραφείο της πόλης μας, κατέθεσε πρόταση διαμόρφωσης του πάρκου, που περιελάμβανε χώρους άθλησης, περιπάτου και αναψυχής, προβλέποντας παράλληλα (στο χώρο που καταλάμβανε το παλιό κτηνιατρείο) μεγάλο υπόγειο ή υπέργειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Παραμονές, λοιπόν, των εκλογών, σε μια περίοδο που άπαντες έχουν «ανέβει στο σύρμα και κελαηδούν ακατάπαυστα», να τεθεί εκ νέου το ζήτημα και μάλιστα επιτακτικά. Χωρίς υπεκφυγές και αοριστολογίες να τοποθετηθεί το σύνολο των παρατάξεων επί της ουσίας και να δηλώσει με σαφήνεια τις προθέσεις του. Καλές οι «έξυπνες πόλεις» αλλά το σημαντικότερο είναι να λειτουργούν.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.