Χατζηδημητρίου Γιάννης: “Οραματίζομαι έναν Δήμο ζωντανό”

Χατζηδημητρίου
- Διαφήμιση -

Το serrespost.gr συνάντησε τον Υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Γιάννη Χατζηδημητρίου, ο οποίος συμμετέχει στη “Συμμαχία Σερραίων” του Αλέξανδρου Χρυσάφη. Ένα νέο πρόσωπο, με έξυπνες ιδέες και μεράκι για προσφορά…

Ποιος είναι ο επιχειρηματίας Γιάννης Χατζηδημητρίου Ζορμπάς; 
Είμαι ένας νέος άνθρωπος, 29 ετών, που μεγάλωσα σε μια πολυμελή οικογένεια με αγάπη και συμβουλές ώστε να γίνω ένα σωστό και χρήσιμο άτομο στην κοινωνία. Είμαι παντρεμένος με την μαθηματικό Άννα Αναστασιάδου (έπιπλα Αναστασιάδης)  και περιμένουμε με πολλή αγάπη το πρώτο μας παιδάκι.
Από παιδί, μαθητής, σπουδαστής και συγχρόνως εργαζόμενος, μετέπειτα επαγγελματίας και σήμερα υπεύθυνος στην επιχείρηση της οικογένειας ‘Ζορμπάς κρέατα’, μου αρέσει να έρχομαι σε επαφή με τον κόσμο, να τους ακούω και να μαθαίνω μέσα από αυτήν την επικοινωνία.

- Διαφήμιση -

Πρώτη φορά ασχολείστε με την τοπική αυτοδιοίκηση; Τι σας οδήγησε να πάρετε αυτή την απόφαση; Γιατί με τη Συμμαχία Σερραίων και με τον Αλέξανδρο Χρυσάφη; 
Ναι, πρώτη φορά ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση και είμαι ενθουσιασμένος γιατί οι δημοτικές εκλογές κατά την γνώμη μου ενώνουν τους ανθρώπους, εδραιώνουν τη δημοκρατία και δίνουν τη δυνατότητα στους δημότες να επιλέξουν τους ικανότερους. Επιπλέον, θεωρώ ότι όλοι μας είναι καλό σε κάποια στιγμή στη διαδρομή της ζωής μας, να ασχοληθούμε με τα κοινά, διότι μας αφορούν όλους, και εν τέλει συμμετοχή σημαίνει προσφορά.
Σημαντικό ρόλο στη λήψη της απόφασης μου να ταχθώ με τον συνδυασμό «Συμμαχία Σερραίων», είναι η εμπιστοσύνη μου στον συνδυασμό και στον επικεφαλής του, κύριο Αλέξανδρο Χρυσάφη, αλλά και οι ίδιες αγωνίες που μοιραζόμαστε για αυτή την πόλη και η κοινή ματιά στα προβλήματά της. Ακόμη, στον συνδυασμό πιστεύουμε ότι μέσα από συλλογικές προσπάθειες μπορούμε να αναμορφώσουμε τον δήμο μας και να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Λέγεται πως οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά και την πολιτική. Ισχύει κάτι τέτοιο; Είναι κατά τη γνώμη σας σωστό η όχι; 
Είναι γεγονός, δυστυχώς, χωρίς να θέλω να αποδώσω ευθύνες, ότι η γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση,  εμάς τους νέους μας στέρησε το όραμα και τις ελπίδες για το μέλλον με αποτέλεσμα την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και την μη εμπλοκή μας στην ενεργό πολιτική. Αυτό, όμως, που προτρέπω να κάνουμε εμείς οι νέοι είναι να μην εφησυχάζουμε. Αντίθετα να συμμετέχουμε ενεργά στα κοινά, εργαζόμενοι σκληρά σε κάθε κατεστημένο ιδιοτέλειας, ενωμένοι να αφήσουμε το εγώ να ενώσουμε δυνάμεις με το εμείς και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το καλύτερο.
Ας μην ξεχνάμε ότι εμείς οι νέοι είμαστε το μέλλον και πρέπει να αγωνιζόμαστε για αυτό.

Ποια είναι τα προβλήματα που εντοπίζετε στο δήμο Σερρών; Τι θα θέλατε προσωπικά να αλλάξει αμέσως; 
Ο δήμος Σερραίων, ένας δήμος περήφανος και φιλόξενος, έχει πολλά πλεονεκτήματα φυσικής και πολιτιστικής ομορφιάς, που πρέπει να αναδείξουμε σε συνεργασία με όλους τους δημότες.
Απαντώντας στην ερώτησή σας, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι προτεραιότητες μου για τον δήμο, εντάσσονται σε ένα τρίπτυχο.

1) Καθαριότητα: ένας καθαρός δήμος ομορφαίνει τη ζωή μας και δημιουργεί μέσα από την επισκεψιμότητα θετικές εντυπώσεις.
2) Καλλωπισμός: αυτό συνεπάγεται, όμορφα πάρκα με κήπους, πολύ πράσινο και χρώμα, παιδικές χαρές με λειτουργικότητα και ασφάλεια. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια όταν έπαιζα με τα ξαδέρφια και τους φίλους μου στην αλάνα και γι αυτό θεωρώ πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε χώρους άθλησης για τα παιδιά. Επιπλέον, να δημιουργήσουμε φωτισμούς κατάλληλους ώστε να προβάλλουμε την ομορφιά της πόλης μας.
3) Συνεργασία της εκλεγμένης δημοτικής αρχής, με όλους τους υπαλλήλους συνεργάτες του δήμου, με όλους τους δημότες, διότι έτσι μόνο μπορούμε να εκπροσωπήσουμε τους συμπολίτες μας βάζοντας πάνω από όλα το καλό του δήμου μας και φυσικά την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Κάτι που θα ήθελες να πεις στους συμπολίτες σου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;
Οραματίζομαι έναν δήμο ζωντανό, με νέους που δε θα τον εγκαταλείπουν, αλλά θα μετέχουν ενεργά, καθιστώντας τον πόλο τουριστικής έλξης και συμβάλλοντας στην οικονομική του ανάκαμψη.
Για να το πετύχουμε αυτό, στήριξε με με την ψήφο σου, δώσε δύναμη στη φωνή ενός νέου που θα αντιπροσωπεύσει και τη δική σου φωνή.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.