“Με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο κάνουνε στη ΔΕΥΑΣ”

173
υποψηφίων
- Διαφήμιση -

Για τη «διάβαση πεζών»
Αντώνης Γεωργούλας
Υποψήφιος δήμαρχος

Μόνο που τα κόλλυβα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφορούν στα «ευρώπουλα» της επιχείρησης, δηλαδή στα δικά μας χρήματα. Αναρωτιόμαστε αν θα υπήρχε έστω και ένας νοικοκύρης που θα λάμβανε απόφαση ανάλογη μ’ αυτήν που έλαβε αβασάνιστα το Δ.Σ. της επιχείρησης της ΔΕΥΑΣ (υπ΄ αριθμ. 166/14/07-05-2019), αν και εφόσον επρόκειτο για δική του προσωπική υπόθεση.
Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, με την παραπάνω απόφαση το Δ.Σ. της επιχείρησης αποφάσισε και ανάδειξε ανάδοχο του έργου της μελέτης και κατασκευής Διυλιστηρίου νερού (αξίας 5.900.000 ευρώ) με έκπτωση 13,16%, αφού προηγουμένως είχαν, για τυπικούς λόγους, αποκλειστεί οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό (οι οποίοι πρόσφεραν εκπτώσεις 26%, 28%, 35% και 45%). Αυτό τη στιγμή που είχε το νόμιμο δικαίωμα να ματαιώσει το διαγωνισμό, λόγω της ιδιαίτερα μικρής έκπτωσης (με αποτέλεσμα να θίγονται σοβαρά και πραγματικά τα συμφέροντά της) και να τον προκηρύξει εκ νέου, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό τίμημα για το έργο με τη μεγαλύτερη έκπτωση. Σκεφτείτε ότι επιπλέον έκπτωση π.χ. 10% σημαίνει εξοικονόμηση ποσού 590.000 ευρώ και επιπλέον έκπτωση 20% αντίστοιχα εξοικονόμηση 1.180.000 ευρώ.
Επειδή λοιπόν ως καλόπιστοι άνθρωποι που είμαστε στη «διάβαση πεζών» και επειδή η προστασία του δημοσίου συμφέροντος συνιστά μία από τις βασικές προτεραιότητες των προγραμματικών μας θέσεων και καθόσον από τα πρακτικά της απόφασης φαίνεται πως τα μέλη του Δ.Σ. δεν γνώριζαν πως είχαν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην ματαίωση του διαγωνισμού (σύμφωνα με το άρθρο 317 παράγραφος 2 περίπτωση δ΄ του νόμου 4412/2016, ο διαγωνισμός ματαιώνεται όταν η προσφορά κρίνεται μη συμφέρουσα από οικονομικής άποψης) ζητούμε: την άμεση ακύρωση της υπ΄ αριθμ. 166/14/07-05-2019 απόφασης και τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, ώστε να προστατευτούν με τον καλύτερο τρόπο τα οικονομικά συμφέροντα της επιχείρησης, δηλαδή τα συμφέροντα των Σερραίων δημοτών, που θα κληθούν, εντέλει, να πληρώσουν το κόστος.
Αγαπητοί κύριοι της ΔΕΥΑΣ μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν νοείται. Δείξτε τον απαιτούμενο σεβασμό στον Σερραίο πολίτη, που σε χρόνια οικονομικής κρίσης καλείται να πληρώνει τις αβλεψίες σας και ακυρώστε την εσφαλμένη απόφαση που θίγει τα συμφέροντα της επιχείρησης, δηλαδή τα δικά μας συμφέροντα. Ματαιώστε και επαναλάβετε τον διαγωνισμό ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη του ανταγωνισμού και η επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος με την εξοικονόμηση μεγάλου μέρους της προβλεπόμενης δαπάνης των 5.900.000 ευρώ. Για το καλό όλων μας.
Νοιώστε τα χρήματα του Σερραϊκού λαού σαν κάρβουνα αναμμένα στα χέρια σας.

- Διαφήμιση -

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.