«Να ψηφίσουμε αξιολογώντας αυστηρά πρόσωπα & προγράμματα»

προγράμματα
- Διαφήμιση -

Ο γιατρός Νάσος Παπαδόπουλος, αισθανόμενος την ευθύνη που του αναλογεί ως πολίτης για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο του, και έχοντας την πεποίθηση ότι μπορεί να βοηθήσει να καλυτερεύσει η κατάσταση στο Δήμου, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για τον Δήμο Σερρών, στο πλευρό του Στέφανου Φωτιάδη με την Σερραϊκή Αυτοδιοικητική Συνεργασία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο serrespost.gr υποστηρίζει πως οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και η επιλογή ενός αξιόλογου ανθρώπου, με γνώση και εμπειρία αποτελεί προϋπόθεση για να δουλέψει καλά η Δημοτική Αρχή.

SP: Τι ήταν αυτό που σας παρακίνησε για να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και να θέσετε για πρώτη φορά υποψηφιότητα;
Ν.Π.: Τα τελευταία χρόνια παράλληλα με την κρίση βιώνουμε και την απαξίωση της πολιτικής. Πολύ εύκολα μεταβιβάζουμε τις ευθύνες σε αυτούς που ασκούν εξουσία σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο.
Η κ.Αρβελέρ λέει ότι «αν μας διοικούν ανίκανοι φταιν οι ικανοί»! Καταλαβαίνεται ότι σε μια Δημοκρατία όλοι οι πολίτες θα πρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ένα μέρος της ευθύνης για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο τους.

- Διαφήμιση -

Αυτή η αίσθηση ευθύνης σε συνδυασμό με την πεποίθηση ότι μπορώ να βοηθήσω να πάνε καλύτερα τα πράγματα στο Δήμο μας με οδήγησαν στην απόφαση της ενεργούς συμμετοχής.
Όπως έχω πει πολλές φορές, ο Δήμος αποτελεί μια συλλογικότητα που επιβάλλεται να στηρίζεται σε συνεργασίες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις. Αν αυτό αποτελεί ένα πεδίο συνεισφοράς, τότε αυτή τη φιλοδοξία συμμετοχής την αποδέχομαι τόσο για μένα όσο και για τους άλλους υποψηφίους.

SP: Για ποιο λόγο επιλέξατε να είστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Στέφανο Φωτιάδη;
Ν.Π.: Ο Στέφανος Φωτιάδης υπήρξε πετυχημένος Δήμαρχος Λευκώνα και πολύ περισσότερο Νομάρχης Σερρών. Υπήρξε αποφασιστικός, πρακτικός και αποτελεσματικός! Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και η επιλογή ενός αξιόλογου ανθρώπου με γνώση και εμπειρία αποτελεί προϋπόθεση για να δουλέψει καλά η Δημοτική Αρχή.

SP: Ποια είναι τα ζητήματα που εσείς θα προτάξετε αν η επόμενη μέρα των εκλογών σας βρει στην διοίκηση του Δήμου Σερρών;
Ν.Π.: Πρώτο η ανασύνταξη, η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός των ίδιων των υπηρεσιών του Δήμου.
Δεύτερο η σοβαρή και αποτελεσματική λειτουργία όλων των συλλογικών οργάνων του Δήμου.
Τρίτο ο ορθολογικός σχεδιασμός, ο αυστηρός προγραμματισμός και η αποτελεσματικότητα στη υλοποίηση.
Τέταρτο, στο πεδίο που κυρίως με ενδιαφέρει και μπορώ να βοηθήσω, η διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής στους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης και υγείας.

SP: Ποια είναι η γνώμη σας για τις αλλαγές που εισάγει ο νόμος «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική; Μπορούν να γίνουν πράξη οι ευρείες συνεργασίες, ή θα προκύψει αδυναμία λειτουργίας;
Ν.Π.: Θα πρέπει να πάψουμε να υψώνουμε τείχη μεταξύ μας. Στο Δημοτικό συμβούλιο θα υπάρχουν βέβαια διαφορετικές, αλλά όχι απαραίτητα εχθρικές μεταξύ τους παρατάξεις!
Ο «Κλεισθένης» μας σπρώχνει σε νέα πεδία συνεργασιών και συνεργειών, εισάγοντας αλλαγές που θα πρέπει να αξιοποιηθούν σε θετική κατεύθυνση.

Αποβάλλοντας νοοτροπίες παλιές και αντιλήψεις μικροπολιτικές, μπορούμε όλοι μαζί να πετύχουμε πολύ περισσότερα πράγματα για το καλό των συνδημοτών μας.
Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε δυσλειτουργίες που θα οφείλονται στο νόμο, αρκεί να θέσουμε στον πυρήνα του ενδιαφέροντός μας την επίλυση των προβλημάτων και όχι την επιπρόσθετη δημιουργία εμποδίων.

SP: Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους δημότες των Σερρών, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Ν.Π.: Να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενη συμμετοχή στις εκλογές.
Να ψηφίσουμε αξιολογώντας αυστηρά, πρόσωπα, προγράμματα και προτάσεις .
Να παραμείνουμε ενεργοί πολίτες και μετά τις εκλογές

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.