Συνέντευξη για δουλειά: Δύο ψέματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις!

343
- Διαφήμιση -

Αν προετοιμάζεσαι για μια συνέντευξη για δουλειά, υπάρχουν κάποια πράγματα που ενδεχομένως χρειάζεται να γνωρίζεις.
Για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό, ειδικά όταν πρόκειται για την παρουσία σου σε ένα εργασιακό περιβάλουν, το να είσαι σωστά ντυμένος, να δείχνεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά, αλλά και να ξέρεις γιατί θες τη συγκεκριμένη δουλειά.

Αν, λοιπόν, θες πολύ να κερδίσεις τις εντυπώσεις και να τα πας καλά στη συνέντευξη, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες. Ένας από αυτούς, ίσως κι ο σημαντικότερος, είναι να μην πεις ψέματα!

- Διαφήμιση -

Αν, από την άλλη, δε θες να αποκαλύψεις τα πάντα, μπορείς να απαντήσεις μονολεκτικά σε κάποια ερώτηση ή να πεις ότι δε θες να αναφερθείς στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά με τίποτα μην πεις κάποιο από τα παρακάτω ψέματα:

Μην πεις ψέματα για το πτυχίο σου
Σε καμία των περιπτώσεων! Οποιαδήποτε σχολή, οποιοδήποτε τμήμα κι αν τελείωσες, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, απλά πες την, όταν σε ρωτήσουν. Μη δηλώσεις κάποια σχολή, από την οποία ποτέ δεν αποφοίτησες, διότι, όταν και αν κάποια στιγμή σου ζητηθεί το γνήσιο πτυχίο ή κάποια βεβαίωση σπουδών, θα έρθεις σε πολύ δύσκολη θέση και ενδεχομένως θα διακυβεύεται η ίδια σου η δουλειά.

Μην πεις ψέματα για τον μισθό στην προηγούμενη δουλειά σου
Έχει συμβεί αρκετές φορές, πολλοί συνεντευξιαζόμενοι να δηλώνουν σε μια συνέντευξη εργασίας ότι ο μισθός που έπαιρναν στην προηγούμενή τους δουλειά ήταν πολύ μεγαλύτερος από αυτό που πραγματικά ίσχυε, απλά και μόνο για να διεκδικήσουν στη νέα δουλειά μεγαλύτερο μισθό. Καλύτερα να πεις την αλήθεια, αν σε ρωτήσουν, γιατί, έχε στο νου σου, ότι κάποια πράγματα ενδεχομένως μαθαίνονται στην πορεία!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.