«Κι ο λόφος πήρε να μιλά…» από το σύνδεσμο φιλολόγων»

330
φιλολόγων
- Διαφήμιση -

Τον περασμένο Μάιο ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών, έχοντας συναίσθηση του χρέους του απέναντι σε καθετί που αποτελεί κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού και, κυρίως, του τοπικού πολιτισμού, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για την ανάδειξη του ταφικού μνημείου του λόφου Καστά στην Αμφίπολη.

Οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως ένα σημαντικό μέρος του μνημείου και έχουν κινήσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Μα, κυρίως, έχουν εξάψει τη φαντασία όσων προτιμούν να ταξιδεύουν με όχημα τον στοχασμό και τη μετουσίωσή του σε λόγο, και να προσεγγίζουν με τον δικό τους τρόπο πτυχές της Ιστορίας.

- Διαφήμιση -

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς του νομού Σερρών για συγγραφή ποιημάτων με θέμα τον τύμβο. Σ᾿ αυτό ανταποκρίθηκαν 15 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Δέσποινα Γρηγοριάδου (καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας), Μαρία Ζερβάκη (δασκάλα), Σύλια Ζέττα (φιλόλογος), Δέσποινα Καϊτατζή – Χουλιούμη (κλινική ψυχολόγος), Μαρία Καραθανάση (φιλόλογος), Φανή Κεχαγιά (φιλόλογος), Ελισάβετ Κυριακίδου (φιλόλογος), Ισιδώρα Μάλαμα (φιλόλογος), Μαρία Μερεμετίδου – Τσερπεσνού (φιλόλογος), Δώρα Μπαγανά (φιλόλογος), Ζαχαρούλα Τζίνη (νηπιαγωγός), Πέρση Τσάνα (φιλόλογος), Σοφία Τσιφλίδου (νηπιαγωγός), Παναγιώτης Χαιρόπουλος (καθηγητής γερμανικής φιλολογίας) και Φωτεινή Χατζηβασιλείου (θεολόγος).

Ο Σύνδεσμος, στηριζόμενος οικονομικά από την Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών και τον Δήμο Αμφίπολης, κατάφερε να προβεί σε έκδοση της ποιητικής συλλογής με τίτλο “Κι ο λόφος πήρε να μιλά… “

Σήμερα, έναν χρόνο μετά τη σύλληψη της ιδέας, η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουν – στο πλαίσιο των Μαθημάτων Κλασσικής Παιδείας και σε συνεργασία με τη Δημόσια Κ. Βιβλιοθήκη – την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο “Γεώργιος Καφταντζής”, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών. Το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η κ.Στέλλα Παπούλια, έφορος βιβλιοθήκης του Δ.Σ. του Συνδέσμου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.