Π. Αγγελίδης: «Υπερήφανοι για την Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης»

Πινακοθήκης
- Διαφήμιση -

H 3η Τεχνική Συνάντηση του έργου με τίτλο “CREATION OF A CULTURAL DIPOLE IN THE CULTURAL DIPOLE IN THE CROSS BORDER AREA” (Δημιουργία ενός Πολιτιστικού Διπόλου στη Διασυνοριακή Περιοχή) και ακρωνύμιο “Cultural Dipole” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το INTERREG V-A GREECE-BULGARIA (ΕΛΛΑΔΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ) 2014-2020, πραγματοποιήθηκε χθες στις Σέρρες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Σερρών , τον Δήμο Petrich, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης καθώς και από την Κοινή Γραμματεία του Προγράμματος INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020.

- Διαφήμιση -

Ο Αντιδήμαρχος Σερρών Ηλίας Γκότσης, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σερρών , τον καθηγητή κ. Νανιόπουλο Αριστοτέλη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την καθηγήτρια κ. Δημούδη Αργυρώ από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για την ενεργή συμμετοχή τους και τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα τελευταία χρόνια για την υλοποίηση της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Σκοπός του έργου αυτού είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η προσέλκυση τουριστών. Στον Δήμο Σερρών θα δημιουργηθεί η Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» και στον Δήμο Petrich ένα σύγχρονο πολυθεματικό Μουσείο, ενώ και τα δύο έργα κατασκευάζονται με τις αρχές εξοικονόμησης ενέργειας και διευκόλυνσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» και τόνισε ότι “η δημοτική αρχή νιώθει πολύ υπερήφανη για την εξέλιξη και ολοκλήρωση του έργου αυτού, διότι από το 2011 πήρε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και πρωτοβουλίες για την έναρξη και υλοποίηση αυτού του οράματος του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νανιόπουλου Αριστοτέλη, ο οποίος συνεργάστηκε άριστα και βοήθησε τα μέγιστα τη δημοτική αρχή για να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα”.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το σχέδιο της μουσειολογικής- μουσειογραφικής μελέτης που σκοπό έχει την όσο το δυνατόν καλύτερη ανάδειξη των έργων του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Ξενάκη.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.