ΟΣΔΕ 2019: Τρομάζει η καθυστέρηση

191
υποβολή ΟΣΔΕ παράταση
- Διαφήμιση -

Aνησυχητικά είναι τα στοιχεία από τη ροή της συλλογής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, καθώς 20 ημέρες περίπου πριν από τη λήξη της κανονιστικής προθεσμίας, μόλις το 7% των παραγωγών έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης. Με βάση τα στοιχεία του Φορέα Συντονισμού, από τους συνολικά 640.000 παραγωγούς που πρέπει να υποβάλουν δήλωση, μόλις οι 50.000 την έχουν ολοκληρώσει.

Για προσέλευση σε χαμηλά επίπεδα κάνει λόγο και ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Αποστολάκης. Η άκρως απογοητευτική εικόνα που έχει μέχρι στιγμής διαμορφωθεί δύσκολα θα μπορούσε να είναι διαφορετική, αφού οι Πύλες του ΟΣΔΕ άνοιξαν έναν μήνα πριν από τις 15 Μαΐου, που αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία, όπως προβλέπει ο ευρωπαϊκός κανονισμός. «Είναι αδύνατον να υποβληθούν σχεδόν 600.000 δηλώσεις μέσα στις επόμενες 20 ημέρες», προειδοποιεί ο διευθυντής Έργου της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Δ. Καπνιάς.

- Διαφήμιση -

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γιώργος Αποστολάκης, εξηγεί ότι, κάθε χρόνο, κατά τις πρώτες ημέρες από την έναρξη του ΟΣΔΕ, παρατηρείται το φαινόμενο της μικρής προσέλευσης. Ο ίδιος καλεί τους παραγωγούς να μην εφησυχάζουν και να αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει. «Κάθε μέρα μετράει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.