Δέσποινα Ιλανίδου: «Με συνείδηση κοινωνικής ευθύνης»

Ιλανίδου
- Διαφήμιση -

Το όνομα της Δέσποινας Ιλανίδου έχει ταυτιστεί, και όχι αδίκως, με την κοινωνική πολιτική και την προσφορά στον συνάνθρωπο. Πιστεύει σε μία κοινωνία με ανθρώπινο και δημοκρατικό ήθος που πρέπει να επιβραβεύει την δημιουργικότητα των ανθρώπων για πρόοδο και ανάπτυξη.

Σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές παραμένει στο πλευρό του Στέφανου Φωτιάδη και είναι υποψήφια στις Σέρρες με τον συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο serrespost.gr αναφέρετε στα βήματα που πρέπει να γίνουν για την στήριξη των ευπαθών ομάδων, στην ανάπτυξη του Δήμου και γενικότερα του Νομού αλλά εκφράζει και την άποψή της για τον νέο εκλογικό νόμο και πως θα εφαρμοστεί στην πράξη.

- Διαφήμιση -

SP: Πριν από 5 περίπου χρόνια πήρατε την απόφαση να συνταχθείτε με τον Στέφανο Φωτιάδη. Τι σας έκανε να μείνετε σταθερή σε αυτή σας την απόφαση και να σας βλέπουμε και πάλι υποψήφια δημοτική σύμβουλο μαζί του;
Δ.Ι. Το ότι είναι αυτοδιοικητικός με μεγάλη εμπειρία και έργο.

SP: Το όνομα σας έχει ταυτιστεί, και όχι αδίκως, με την κοινωνική πολιτική και την
προσφορά στον συνάνθρωπο. Ποια βήματα πιστεύετε πως πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση;
Δ.Ι. Μία κοινωνία με ανθρώπινο και δημοκρατικό ήθος πρέπει να επιβραβεύει τη δημιουργικότητα των ανθρώπων για πρόοδο και ανάπτυξη. Βασικότερο όμως να στηρίζει τους ανήμπορους ανθρώπους και να δείχνει έτσι το πρόσωπο που ανεβάζει την κοινωνία μας. Πρόταση να στηριχθούν οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές που έγιναν εδώ και πολλά χρόνια και να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες καταστάσεις και ανάγκες της κοινωνίας μας.

SP: Ο Δήμος Σερρών, διαθέτει τα μέσα για να συμβάλει στην ανάπτυξη του νομού, και στο να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση.
Δ.Ι. Ο Δήμος Σερρών είναι βασικός κορμός σε πληθυσμιακό δυναμικό και παραγωγική δραστηριότητα. Πρέπει να γίνει ένα σοβαρό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για όλη την περιοχή, που θα αξιοποιεί και θα εκμεταλλεύεται όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής κύρια σε διαδημοτική συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους, την Περιφέρεια, την κεντρική εξουσία και τους τοπικούς φορείς. Ο νομός Σερρών έχει μεγάλη πεδινή έκταση, πλούσιο υδροφόρο ορίζοντα, ορεινούς όγκους, ανθρώπινο δυναμικό, θάλασσα, υπέροχα μνημεία πολιτισμού ( αρχαία, θρησκευτικά, σύγχρονα ) και πολλά άλλα. Χωρίς καταστατικό αναπτυξιακό χάρτη, με επιστημονική τεκμηρίωση, δεν μπορεί να υπάρξει συγκροτημένη και αποδοτική πορεία ανάπτυξης και προόδου.

SP: Από την εμπειρία σας στην τοπική αυτοδιοίκηση, πιστεύετε ότι με τον «Κλεισθένη» και την απλή αναλογική, θα επιτευχθούν ευρείες συνεργασίες, ή θα προκύψει αδυναμία λειτουργίας;
Δ.Ι. Πιστεύω θα υπάρξουν προβλήματα στην υλοποίηση της πολιτικής για την παράταξη που θα εκλεγεί, όμως υπάρχει ελπίδα και είναι αναγκαία η συνεννόηση για το καλό του Δήμου και των δημοτών. ΄Οποιος δεν το σεβαστεί αυτό και έχει μόνο προσωπική ιδιοτέλεια και φιλοδοξία, θα αποτύχει. Χρειάζεται να παραγκωνίσουμε τα προσωπικά και να υπάρξει συνείδηση κοινωνικής ευθύνης για το κοινό καλό. Εξ άλλου γι αυτό μας εκλέγουν οι συμπολίτες μας.

SP: Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους δημότες των Σερρών, λίγο πριν τις
αυτοδιοικητικές εκλογές;
Δ.Ι. Πρόταση κι ευχή μου είναι να ψηφίσουν οι δημότες, με κύριο κριτήριο, για τα προβλήματα της Σερραϊκής κοινωνίας και βέβαια όσους θεωρούν αποτελεσματικότερους στο να τα αντιμετωπίσουν σωστά και να βάλουν την κοινωνία μας σε δρόμο προόδου και ευημερίας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.