“Η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηρόδρομο αναβαθμίζει την Κ. Μακεδονία”

146
Μακεδονία
- Διαφήμιση -

Στο ετήσιο ευχέλαιο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στη Μενεμένη, παρέστη χθες ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Το ευχέλαιο τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Μετά την τελετή ο κ. Τζιτζικώστας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως κάθε χρόνο, τη Μ. Τετάρτη, είμαστε εδώ για το ευχέλαιο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στη Μενεμένη. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουμε το έργο του ΟΣΕ και των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο με πράξεις και όχι με λόγια. Επιτέλους συνδέεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, χάρη στις ενέργειες, την επιμονή και τη δουλειά της Περιφέρειας.

- Διαφήμιση -

Ένα σπουδαίο έργο, του οποίου τη χρηματοδότηση διασφαλίσαμε μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα ενισχύσει σημαντικά στις εξαγωγές, καθιστώντας την Κεντρική Μακεδονία κόμβο εμπορίου για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Θα αναβαθμίσει το ρόλο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και θα ενισχύσει αποφασιστικά την εφοδιαστική αλυσίδα και τις μεταφορές στη Βόρεια Ελλάδα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τις υποδομές που σχεδιάζει και υλοποιεί, έχει πετύχει να είναι πρώτη σε εξαγωγές αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, έχοντας επιτύχει αύξηση των εξαγωγών της κατά 50% τα χρόνια της κρίσης και είναι σταθερά πάνω από τον εθνικό μέσο όρο στις εξαγωγές».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.