ΟΠΙ: Υπολογίστε online πόσο θα πληρώσετε για τη δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων

131
ΟΠΙ
- Διαφήμιση -

Ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, «ανταποκρινόμενος σε αιτήματα φορέων και χρηστών και με σκοπό τη διασφάλιση διαφάνειας και ενημέρωσης για τα αμοιβολόγια», δημιούργησε και διαθέτει μέσα από τον ιστότοπό του μία ηλεκτρονική φόρμα για τον υπολογισμό της αμοιβής για τη δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλες επιχειρήσεις.

- Διαφήμιση -

Η φόρμα αυτή, η οποία δημιουργήθηκε για τη διευκόλυνση των χρηστών, αποτελεί ένα εργαλείο υπολογισμού της οφειλής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και άλλων επιχειρήσεων που προβαίνουν σε δημόσια εκτέλεση μουσικών έργων προς τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης (ΟΣΔ) Ε.Υ.Ε.Δ., Αυτοδιαχείριση και GEA. Το κόστος που προκύπτει βάσει του εργαλείου αυτού είναι σύμφωνα με τα αναρτημένα αμοιβολόγια των ΟΣΔ. Σε κάθε περίπτωση πριν από την καταβολή της οφειλής θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τους σχετικούς ΟΣΔ.

Ο ΟΠΙ επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από τους χρήστες και οι τυχόν συλλογικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ ΟΣΔ και αντιπροσωπευτικών ενώσεων χρηστών, οι οποίες ορίζουν διαφορετικά ποσά.

Τα αμοιβολόγια των ΟΣΔ, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην παρούσα φόρμα, αφορούν και σε άλλες επιχειρήσεις, όπως Ξενοδοχεία, Νοσοκομεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που όμως δεν έχουν συμπεριληφθεί στην παρούσα φάση στη φόρμα υπολογισμού. Για τον υπολογισμό της οφειλής σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ανατρέξετε στα πλήρη αμοιβολόγια των ΟΣΔ.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε τη φόρμα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.