Όταν ο Αθλητισμός συναντά την Πολιτική…

584
- Διαφήμιση -

Γεγονός είναι πως όταν ο Αθλητισμός συναντά την Πολιτική, η μαχητικότητα και η πειθαρχία συνδυάζονται με την εμπειρία και την κοινωνική προσφορά. Είναι πολλά τα παραδείγματα ανθρώπων του αθλητισμού, που συνεισέφεραν στην πολιτική ζωή από διάφορα πόστα. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των Σερρών, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Βασίλης Χρυσανθίδης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο serrespost.gr με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές, με τον συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ. του Στέφανου Φωτιάδη.

SP: Πολλά χρόνια στον αθλητισμό και αρκετά στην πολιτική… βρίσκετε ομοιότητες και διαφορές στους δυο χώρους που υπηρετείτε;
ΒΧ: Η πολιτική και ο αθλητισμός είναι δύο κοινωνικές λειτουργίες οι οποίες συνυπάρχουν σήμερα αλληλοϋποστηρίζονται και αλληλοευεργετούνται, καθόσον άνθρωποι προερχόμενοι από τον αθλητισμό ασχολούνται με την πολιτική με σκοπό την βελτίωση όλων των προϋποθέσεων για την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στον τομέα της άθλησης είτε αυτός είναι σχολικός , σωματειακός, επαγγελματικός , μαζικός αθλητισμός κλπ προσπαθώντας πάντα να διατηρηθεί μια ουδετερότητα σε σχέση με την πολιτική. Και βέβαια υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο όπως η συλλογικότητα, ο προγραμματισμός, η οργάνωση κλπ υπάρχουν όμως και αρκετές διαφορές με την κυριότερη ότι στον αθλητισμό κινείσαι πάντα σε ευθεία γραμμή με καθαρότητα και ειλικρίνεια για να πετύχεις τον στόχο σου και ο ικανός τις περισσότερες φορές επιβραβεύεται, στην πολιτική αυτά σε ορισμένες των περιπτώσεων δεν υπάρχουν καθόλου η και αν υπάρχουν είναι σε πολύ μικρά ποσοστά.

- Διαφήμιση -

SP: Σε αυτές τις εκλογές είδαμε πολλές μεταγραφές. Εσείς ακολουθείτε μια σταθερή πορεία στο πλευρό του Στέφανου Φωτιάδη…
ΒΧ: Εγώ ακολουθώ μια σταθερή αυτοδικοικητική πορεία συμπορευόμενος όλα αυτά τα χρόνια με την ίδια παράταξη και με τον ίδιο άνθρωπο επικεφαλής. Για μένα η σταθερότητα σε τέτοιου είδους ζητήματα είναι όρος απαράβατος, εκτός αν υπάρξει αλλαγή του επικεφαλής κλπ. και με την προϋπόθεση βέβαια αυτός που ηγείται της παράταξης, να με εκφράζει, να εμπνέει, να έχουμε κοινά οράματα και φιλοσοφία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση από το 2006 μέχρι σήμερα είμαι στο πλευρό του Στέφανου Φωτιάδη ενός καθαρά ικανότατου αυτοδιοικητικού ανθρώπου, με άριστη γνώση των λειτουργιών και διαδικασιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλωστε το έχει αποδείξει μέχρι σήμερα με το έργο του ως Δήμαρχος τόσο στον πρώην Δήμο Λευκώνα πολύ δε περισσότερο ως Νομάρχης Σερρών.

SP: Αν την επομένη των εκλογών η δική σας παράταξη είναι η επόμενη δημοτική αρχή και εσείς εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, από ποιο πόστο θα θέλατε να υπηρετήσετε τον Σερραϊκό λαό;
ΒΧ: Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει όλους που συμμετέχουμε στην παράταξη ΣΕΡΡΑΣ με αρχηγό τον Στέφανο Φωτιάδη είναι να εκλεγεί πρώτα η παράταξη, το που και πως θα αξιοποιηθεί το κάθε εκλεγμένο η μη στέλεχος είναι καθαρά θέμα του αρχηγού. Όσον αφορά το πρόσωπο μου είναι γνωστό στους Σερραίους δημότες ο τρόπος λειτουργίας μου , καθόσον υπηρέτησα τον Σερραϊκό λαό από διάφορες θέσης ευθύνης και προσπάθησα για το καλύτερο αποτέλεσμα. Το ίδιο ακριβώς θα κάνω σε περίπτωση που θα με επιλέξει ο αρχηγός της παράταξης σε κάποια θέση ευθύνης που για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο για την πόλη μου και τους συνδημότες μου εφόσον εκλεγεί η παράταξη μου είτε έχω κάποιο αξίωμα είτε όχι.

SP: Θεωρείτε ότι με τον νέο εκλογικό νόμο θα υπάρξει περισσότερο συνεργατικό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;
ΒΧ:
Νομίζω ότι είναι καιρός να υπάρξουν συνεργασίες και συνθέσεις απόψεων για το καλό των Σερραίων δημοτών, για μας δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, καθόσον από την όλη μας παρουσία στο Δ.Σ. ως αντιπολίτευση του Δήμου στα περισσότερα θέματα στηρίξαμε την δημοτική αρχή, εκτός κάποιων περιπτώσεων που φυσιολογικό είναι να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, όχι όμως με σκοπό να θέλουμε να δημιουργήσουμε θέμα κάνοντας στείρα αντιπολίτευση. Η σύνθεση και η συνεργασία πιστεύω ότι ξεκινάει καθαρά πρώτα από αυτόν που διοικεί και ο Στέφανος Φωτιάδης γνωρίζει πολύ καλά από συνθέσεις και συνεργασίες και το πώς θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νέος εκλογικός νόμος, άλλωστε αυτά τα οποία αναφέρει ο νέος εκλογικός νόμος πολλά τα έχει εφαρμόσει στην θητεία του ως Νομάρχης Σερρών.

SP: Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους Σερραίους που θα προσέλθουν στις κάλπες;
ΒΧ:
Αυτό που έχω να πω στους συνδημότες μου είναι να ψηφίσουν με κριτήριο την ικανότητα και την γνώση και όχι το συναίσθημα, και να ψηφίσουν αυτούς που πραγματικά μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους ανθρώπους που πραγματικά αισθάνονται ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν, για αυτά που λένε και υπόσχονται, γιατί δυστυχώς πολλοί υπόσχονται πολλά δίχως να γνωρίζουν και δίχως να μπορούν να υλοποιηθούν μόνο και μόνο να υφαρπάξουν την ψήφο του Σερραίου δημότη, έτσι απλά γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.