Τροπολογία φέρνει τέλη κυκλοφορίας με το… μήνα

τέλη
- Διαφήμιση -

Τη δυνατότητα ανάκτησης πινακίδων κυκλοφορίας και χρήσης τους ανάλογα με τους μήνες κυκλοφορίας του οχήματος με την καταβολή των αντίστοιχων τελών καθιερώνει και για το 2019 το υπουργείο Οικονομικών.

Τα λεγόμενα «τέλη με το μήνα» προβλέπονται σε τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή με άλλες διατάξεις της οποίας καθιερώνεται επίσης νέες προθεσμίες υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων Ε9.

- Διαφήμιση -

Ειδικότερα προβλέπεται ότι αντί της ισχύουσας προθεσμίας των 30 ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου, όλες οι μεταβολές θα μπορούν να δηλωθούν εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαίου του επόμενου έτους από αυτό της μεταβολής. Επιπρόσθετα όλοι οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν στη διόρθωση του Ε9 χωρίς πρόστιμα έως τη δημοσίευση των νέων διατάξεων στο ΦΕΚ, ενώ τυχόν πρόστιμα που εκκρεμούν και εκπρόθεσμες τροποιητικές δηλώσεις Ε9 παραγράφονται. Αντίθετα, στην περίπτωση που τα πρόστιμα έχουν ήδη βεβαιωθεί θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά.

Όσον αφορά τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα όσοι ανακτήσουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους για ένα μήνα θα πρέπει να πληρώσουν τα 2/12 των ετήσιων τελών, για τρεις μήνες καταβάλλονται τα 4/12 των ετήσιων τελών, ενώ για όσους ανακτήσουν τις πινακίδες έως το τέλος του έτους, τα τέλη τα οποία θα καταβληθούν είναι ίσα με το άθροισμα των μηνών που απομένουν συν 2/12.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.