Οι «Ακρίτες» στο 5ο Συμπόσιο Ποντιακής Παράδοσης

425
Ακρίτες
- Διαφήμιση -

Με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, αλλά και έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες έγινε στη Θεσσαλονίκη, το 5ο Συμπόσιο για την Ποντιακή Παράδοση, που διοργάνωσε το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «ΚΥΚΛΟΣ», σε συνεργασία με τον χορευτικό όμιλο Ποντίων «Σέρρα»

Εκ μέρους των διοργανωτών τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση καλωσόρισε ο χοροδιδάσκαλος και ερευνητής του ποντιακού χορού Νίκος Ζουρνατζίδης, ο οποίος τόνισε τη σημασία των συναντήσεων και του διαλόγου που αναπτύσσεται.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης και ο βουλευτής και πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο ελληνισμό, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

- Διαφήμιση -

Τις εργασίες της ημερίδας προήδρευε ο Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, ομότιμος καθηγητής ιατρικής του ΑΠΘ και πρόεδρος του σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», ο οποίος ανέφερε τα βιογραφικά των ομιλητών και επισήμανε τη σημασία της ποντιακής παράδοσης διαχρονικά στον Πόντο και στην Ελλάδα.

Στο συμπόσιο συμμετείχε και αντιπροσωπεία μελών του συλλόγου Ποντίων Επταμύλων «Οι Ακρίτες» Σερρών.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.