Agrotopos: Γεύσεις από τη σερραϊκή φύση

78
Agrotopos
- Διαφήμιση -

Με έδρα της το χωριό Αναγέννηση του Νομού Σερρών, απ’ όπου και πήρε το όνομά της, η εταιρία «ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.» αποτελεί μια πρότυπη βιομηχανία επεξεργασίας ρυζιού η οποία βρίσκεται στην καρδιά των ορυζώνων στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Στρυμόνα.

Την διοίκηση της εταιρίας έχουν οι υιοί των ιδρυτών, Καλαιτζίδης Βασίλειος και Απιδόπουλος Αλέξανδρος.

- Διαφήμιση -

Η εταιρία έχει δημιουργήσει μια σειρά πιστοποιημένων προϊόντων ρυζιού και οσπρίων ολοκληρωμένης διαχείρισης με την ονομασία AGROTOPOS.

Διαθέτει υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας και τυποποίησης ρυζιών και οσπρίων 4.000 τετραγωνικών μέτρων και αποθηκευτικούς χώρους σε οικόπεδο 11.000 τμ ιδιόκτητο στόλο φορτηγών για την άμεση εξυπηρέτηση συνεργατών. Τα ποιοτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, η εμπειρία σε συνδυασμό με την εξειδίκευση, την έχουν αναδείξει στις κορυφαίες του κλάδου.

Ο πρόεδρος της εταιρίας «ΟΡΥΖΟΜΥΛΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Α.Ε.», Βασίλης Καλαϊτζίδης, με συνέντευξη του στο serrespost.gr αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που παράγονται, τους στόχους της εταιρίας αλλά και στην γενικότερη οικονομική-επιχειρηματική κατάσταση τόσο του Νομού όσο και της χώρας.

Ποιο θεωρείτε ως πλεονέκτημα της επιχείρηση σας;
«Πρόκειται για μία απόλυτα καθετοποιημένη μονάδα. Ξεκινώντας από την καλλιέργεια του ρυζιού από πιστοποιημένους παραγωγούς που έχουμε, γίνονται αναλύσεις εδάφους , παρακολουθούμε την πορεία της καλλιέργειας με γεωπόνους της εταιρείας μας.
Σε όλα τα στάδια, από την παραλαβή, την επεξεργασία, μέχρι την τυποποίηση, και το τελικό προϊόν, γίνονται αναλύσεις και παρακολουθούνται όλα με ακρίβεια».

«Αυτό μας κάνει να νιώθουμε ασφάλεια για το τελικό προϊόν που φτάνει στο τραπέζι του καταναλωτή, γιατί το προϊόν κρατάει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει.
Ένα βασικό ακόμη στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε και να είμαστε μοναδικοί στον κλάδο μας, είναι τα διαφορετικά είδη ρυζιού , η μεγάλη γκάμα ρυζιών που διαθέτουμε τα οποία τα καλλιεργούμε μέσω των ομάδων παραγωγών και τα έχουμε πιστοποιήσει με το πρότυπο AGRO2-1 και AGRO2-2.Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τα όσπρια με τις όποιες δυσκολίες».

Πώς επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε στη συγκεκριμένη περιοχή;
«Η εταιρία έχει ως έδρα την Αναγέννηση Σερρών. Βρίσκεται δηλαδή, μέσα στην καρδιά των ορυζώνων στις παρόχθιες περιοχές του ποταμού Στρυμόνα. Είμαστε κοντά στους παραγωγούς και έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε την καλλιέργεια και να επιλέγουμε την πρώτη ύλη , αυτό αποτελεί ένα απ τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα»

Πως βλέπετε τη γενικότερη οικονομική – επιχειρηματική κατάσταση στο Νομό;
«Η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα δημιουργούν ένα περιβάλλον που δεν παρέχει ασφάλεια στον επιχειρηματία ,οι φορολογικές και ασφαλιστικές μεταφορές που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην χώρας μας , αποδεικνύουν την αστάθεια που επικρατεί και απαγορεύουν τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις επενδύσεις».

«Εμείς δεν περιμένουμε την υποστήριξη από το κράτος, αλλά δεν το θέλουμε και εμπόδιο. Δυστυχώς βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον που δεν είναι ευνοϊκό για το επιχειρείν , αλλά με ξεκάθαρους στόχους, υπομονή και πολλή δουλειά πετυχαίνουμε την ανάπτυξη.
Δυστυχώς το ρύζι από μια δυναμική καλλιέργεια στην χώρα μας και γενικότερα στην Ε.Ε , με την απελευθέρωση δασμών από χώρες Καμπόζη Μιανμάρ, δέχτηκε πιέσεις, υποχώρησαν οι τιμές με φυσικό επακόλουθο την μείωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων και στην Σέρρες. Είναι ελπιδοφόρο πως , από τον Ιανουάριο του 2019 έχουν επιβληθεί δασμοί για τα επόμενα τρία χρόνια με στόχο την προστασία της καλλιέργειας και ήδη οι τιμές έχουν αυξηθεί .

«Όσον αφορά την εταιρία μας, έχουμε μία αρχή: «σχεδιάζουμε το μέλλον για να έχουμε παρόν». Αγαπάμε την δουλεία μας , Κάνουμε μικρά βήματα αλλά προσεκτικά. Με στόχο την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων και στόχο την γνωριμία του Αγρότοπου, πανελλαδικά αλλά και εκτός συνόρων». Δημιουργήσαμε μία νέα γκάμα προϊόντων. Υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια συμμετέχουμε σε μεγάλες εκθέσεις στην Ελλάδα και σε επόμενο βήμα και του εξωτερικού.

Ποίοι είναι οι επιχειρηματικοί σας στόχοι;
«Πρόσφατα ανανεώσαμε τον μηχανολογικό μας εξοπλισμό, με μια καινούργια συσκευαστική μηχανή τελευταίας τεχνολογίας και εντός του 2019 θα βγούμε στην αγορά με ένα νέο είδος συσκευασίας. Προσπαθούμε συνεχώς να εξελισσόμαστε, ώστε να παρακολουθούμε ή ακόμα και να είμαστε μπροστά από τις νέες τάσσεις του παγκόσμιου marketing. Παράλληλα ξεκινήσαμε και μία νέα επιχειρηματική προσπάθεια, η οποία έχει ολοκληρωθεί και άμεσα θα ξεκινήσει η παραγωγή σε ένα σύγχρονο τυροκομείο».

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.