Δράσεις Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη

287
Ιστίμπεη
- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο της 78ης Επετείου από την «Μάχη των Οχυρών» ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη ανακοινώνει τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί με σκοπό την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και τον σεβασμό στις θυσίες των υπερασπιστών των Οχυρών της Γραμμής Μεταξά.

3ος ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ
Σάββατο 6 Απριλίου 2019, ώρα 11:30, Οχυρό Ιστίμπεη
Εκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα θα τρέξουν 10 χιλιόμετρα κατά μήκος της κορυφογραμμής του Μπέλλες για να τιμήσουν τους ήρωες που πολέμησαν στην Μάχη των Οχυρών. Θα ξεκινήσουν από το Οχυρό Ιστίμπεη, θα περάσουν από το «μπαλκόνι τα ουρανού» και θα τερματίσουν στο Οχυρό Ιστίμπεη διαχίζοντας μια διαδρομή στις στοές του Οχυρού. Θα καταθέσουν στο μνημείο των πεσόντων ένα κλαδί ελιάς με την επίκληση να μην ξαναγίνει ΠΟΤΕ πόλεμος. Αν όμως χρειαστεί οι νεκροί ήρωες θα βρουν αντάξιους συνεχιστές στους σύγχρονους Έλληνες. Ο φετεινός ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ είναι αφιερωμένος στον ήρωα ΤΣΙΦΤΣΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ που άφησε την τελευταία του πνοή στο Ιστίμπεη υπερασπιζόμενος τα ιδανικά του.
Συνδιοργάνωση: Δήμος Σιντικής-Α.ΠΟ.ΔΡΑ.ΣΙ
Υποστήριξη: Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητών Ενόπλων Δυνάμεων
ΕΠΟΜΕΑ Σιντικής
Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Σερρών
10ο Σύνταγμα Πεζικού
567 Τάγμα Πεζικού

- Διαφήμιση -

78η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ
Κυριακή 7 Απριλίου 2019, ώρα 11:00, Οχυρό Ιστίμπεη
Είναι μοναδική ημέρα του χρόνου που είναι επισκέψιμο για το κοινό του Οχυρό Ιστίμπεη. Εκεί που 300 Έλληνες αντιστάθηκαν στις ορδές των Γερμανών και Βουλγάρων στις 6 Απριλίου 1941. Κατάφεραν να τους κρατήσουν μιάμιση ημέρα και αναγκάστηκαν να παραδοθούν λόγω ανίχνευσης δηλητηριωδών αερίων εντός των στοών. Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 θα ψάλλουμε με υπερηφάνεια τον εθνικό ύμνο εκεί που η ελληνική ψυχή νίκησε το γερμανικό ατσάλι. Θα ανατριχιάσουμε όταν τα πολυβόλα θα κροταλίσουν στις πλαγιές του Μπέλλες κατά την ανάγνωση των ονομάτων των ηρώων που έπεσαν για την Πατρίδα. Θα περπατήσουμε στις στοές του οχυρού…εκεί που πολέμησαν με ανδρεία ΕΛΛΗΝΕΣ. Κυρίες του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη θα προσφέρουν τοπικά εδέσματα στην μνήμη των ηρώων.

5ος ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»
Πέμπτη 11 Απριλίου 2019, ώρα 18:00, Δημοτικό Θέατρο Σερρών «ΑΣΤΕΡΙΑ»
Συνεπείς στο ραντεβού τους με την Ιστορία ήταν και φέτος οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων των Νομών Σερρών, Θεσσαλονίκης, Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης, οι οποίοι διαγωνίσθηκαν φτιάχνοντας ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ έργα με θέμα την Μάχη των Οχυρών. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού είναι το ΠΟΙΗΜΑ, ΔΙΗΓΗΜΑ, ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΤΡΑΓΟΥΔΙ, ΖΩΓΡΑΦΙΑ και ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί σε μια ΑΝΟΙΚΤΗ εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο Σερρών «ΑΣΤΕΡΙΑ». Είναι σίγουρο ότι τα έργα των μαθητών συγκινούν και τον πιο απαιτητικό Έλληνα. Εκείνη την ημέρα θα γίνει η κλήρωση μεταξύ των μαθητών που έλαβαν την πρωτιά σε κάθε κατηγορία για το μεγάλο έπαθλο που είναι ένα 4ήμερο ταξίδι στην Νορμανδία. Εκεί θα μεταβεί ο μαθητής που έφτιαξε το έργο, ένας κηδεμόνας του και ο εκπαιδευτικός που τον επέβλεψε.
Συνδιοργάνωση: Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.