Διάσημες πρωταπριλιάτικες φάρσες

Πρωταπριλιάτικες φάρσες
- Διαφήμιση -

Κάθε χρόνο οι πρωταπριλιάτικες φάρσες δίνουν και παίρνουν, άλλες πετυχημένες και άλλες όχι και τόσο. Μαζέψαμε όλες τις φάρσες που έχουν γίνει κατά καιρούς από γνωστά τηλεοπτικά δίκτυα και σας τα παρουσιάζουμε.

Το 1957, το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, δια στόματος του παρουσιαστή Ρίτσαρντ Ντίμπλεμπι, πρόβαλε ένα ρεπορτάζ που έδειχνε ιταλούς γεωργούς να μαζεύουν σπαγγέτι (μακαρόνια) από τα δέντρα (κάτι σε σπαγγετόδενδρα). Και όμως τον πίστεψαν…

- Διαφήμιση -

Το 1976, πάλι το BBC πήρε συνέντευξη από έναν αστρονόμο που ανέφερε ότι στις 09:47π.μ. λόγω μιας σπάνιας ευθυγράμμισης των πλανητών Δία και Ποσειδώνα θα μειώνονταν για λίγο η βαρύτητα της γης. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα σε κάποιον που θα πηδούσε στον αέρα να έχει μια φανταστική επιπλέουσα αίσθηση. Εκατοντάδες άνθρωποι κάλεσαν για να πουν ότι το ένιωσαν…

Το 1991, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror» αποκάλυψε το επίτευγμα του καθηγητή της γενετικής Φόγκελ Μπράιν να δημιουργήσει τον πρώτο κοτο-χιμπατζή, μία διασταύρωση δηλαδή χιμπατζή και κότας. Η εφημερίδα συνόδευε την είδηση και φωτογραφικά με ένα νεοσσό… κοτο-χιμπατζή να σκάει από το αυγό του…

Το 1995, το δικό μας Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι κατά τις ανασκαφές του μετρό ανακαλύφθηκε ο τάφος του Σωκράτη. Μάλιστα, υπήρξαν και λεπτομέρειες που ανέφεραν τον χιτώνα όπως και ίχνη του κονίου που είχε πιει. Στην παγίδα έπεσαν πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των οποίων και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το 2008, το BBC παρουσίασε βίντεο με πιγκουίνους της Ανταρκτικής να μετατρέπονται σε αποδημητικά πουλιά, πετώντας μίλια μακριά, με προορισμό τα τροπικά δάση της Αμερικής.

Αυτές είναι οι πρωταπριλιάτικες φάρσες που έχουν γράψει ιστορία και αναμένουμε να βάλουμε και άλλες τόσες στην υπέροχη αυτή λίστα.

 

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.