Το δεξί χέρι του Αγίου Γεωργίου από την Μονή Ξενοφώντος στη Νιγρίτα

503
Αγίου Γεωργίου
- Διαφήμιση -

Η Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους κατέχει ένα μέρος της δεξιάς χείρας του Αγίου Γεωργίου του Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα μέρος του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου. Το δώρισε στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος ο μακαριστός παπαΧαράλαμπος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Όρους.

- Διαφήμιση -

Για άλλη μια φορά, οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του θαυματουργού Αγίου, ο οποίος είναι «των ασθενούντων ιατρός, των αιχμαλώτων ελευθερωτής και των πτωχών υπερασπιστής».

Η υποδοχή του λειψάνου θα γίνει την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στις 6 μ.μ. με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Θεολόγο αλλά και τον Ιερό Κλήρο, τις αρχές του τόπου και όλο τον χριστεπώνυμο και φιλάγιο λαό του Θεού.

Το ιερό λείψανο της χειρός του Αγίου θα παραμείνει στο Ναό μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου του Λαζάρου 20 Απριλίου, για να ευλογήσει και αγιάσει όλους όσους με ευλάβεια θα προσέλθουν να το προσκυνήσουν και να ζητήσουν την μεσιτεία Του προς τον Πανάγαθο Θεό.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.