Π.Ε. Σερρών: Απαγόρευση αλιείας

155
Απαγόρευση
- Διαφήμιση -

Από το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Γιάννη Μωυσιάδη, απαγορεύεται από την 1η Απριλίου, η επαγγελματική και ερασιτεχνική αλιεία ιχθύων και λοιπών υδρόβιων οργανισμών, με κάθε μέσο και εργαλείο, προς προστασία της αναπαραγωγής τους στη λίμνη Κερκίνη, στους λιμναίους σχηματισμούς και σε όλα τα ρέοντα ύδατα όπως ποτάμια, χείμαρρους, κανάλια που καταλήγουν άμεσα στις λίμνες και σε απόσταση 1.000 (χιλίων) μέτρων από το σημείο εκβολής τους σε αυτές.

Η απαγορευτική περίοδος αλιείας ισχύει από 01.04.2019, ώρα 08:00 π.μ. έως 20.05.2019, ώρα 08:00 π.μ.

- Διαφήμιση -

Με προσωπική ευθύνη και μέριμνα των ιδιοκτητών, επιβάλλεται η απομάκρυνση από τη λίμνη Κερκίνη όλων των αλιευτικών σκαφών, αφού προηγουμένως αφαιρεθεί ο εξοπλισμός τους (αλιευτικά εργαλεία, μηχανή, κουπιά κ.λ.π.), και η συγκέντρωσή τους στη ξηρά στις παρακάτω καθορισμένες θέσεις:

α) Θέση «Νούφαρα» Δ.Δ. Λιβαδιάς
β) Λιμάνι Δ.Δ. Κερκίνης
γ) Εκβολές χειμάρρου Κερκινίτη
δ) Λιμάνι Δ.Δ. Λιθοτόπου
ε) Θέση «Υδροληψία Υ2» στο Δ.Δ. Χρυσοχώραφα
στ) Ανατολικό ανάχωμα, στη περιοχή «Τρίγωνο» Δ.Δ. Μεγαλοχωρίου.

Κατά παρέκκλιση της παρούσας επιτρέπεται η διενέργεια δειγματοληψίας για ερευνητικούς σκοπούς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, Ερευνητικά Ιδρύματα ή Πανεπιστήμια, μετά από σύμφωνη γνώμη του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Σερρών, σύμφωνα με τις διατάξεις περί προστασίας της άγριας πανίδας και χλωρίδας.

Αρμόδιοι για την εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες στις περιοχές αρμοδιότητάς των. Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το θέμα, παρακαλούμε να έρχεστε σε επαφή με το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο τηλέφωνο 21355248 ή φαξ 2321355108 ή στα e-mail: alieia@serres.pkm.gov.gr και gianoglou@serres.pkm.gov.gr.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.