Μ.Τζελέπης: “Υποστελεχωμένο το Ειδικό Σχολείο Σιδηροκάστρου”

Τζελέπης
- Διαφήμιση -

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης με την Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα Γαβρόγλου έφερε στην Βουλή το ζήτημα της «υποστελέχωσης του Ειδικού Σχολείου Σιδηροκάστρου».

Ειδικότερα, στην αρχή της Ερώτησής του, ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Στις 18/09/17, μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Σιντικής, παρευρεθήκαμε στα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου Σιδηροκάστρου, που στεγάζεται στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακοφύτου. Χαιρετίσαμε το γεγονός, ακόμα και αν η λειτουργία του σχολείου καθυστέρησε 9 χρόνια (ίδρυση 22/08/06 ΦΕΚ 1438 Β ), θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη μονάδα Ειδικής αγωγής και Εκπαίδευσης θα έδινε λύση στο πρόβλημα της εκπαίδευσης μαθητών ΑΜΕΑ της περιοχής των Δήμων Σιντικής και Ηράκλειας, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες της ευρύτερης περιοχής και λόγω της γεωγραφικής της θέσης, είναι μία ακριτική περιοχή, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι εν λόγω μαθητές, ήταν αναγκασμένοι να μετακινούνται καθημερινά στις Σέρρες, μία απόσταση καθ’ όλου αμελητέα χιλιομετρικά. Σήμερα το Ειδικό Σχολείο Σιδηροκάστρου φιλοξενεί 12 μαθητές και στελεχώνεται από 7 εκπαιδευτικούς, κοινωνική λειτουργό (1), λογοθεραπεύτρια (1) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (1)».

- Διαφήμιση -

Προσφάτως, όπως τονίζει ο κ. Τζελέπης «με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι κανένας από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου δεν έχει αντίστοιχη οργανική θέση. Επιπροσθέτως, ενημερωθήκαμε ότι, παρά το γεγονός ότι υφίσταται ανάγκη στελέχωσης του σχολείου και με άλλες ειδικότητες για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του όπως π.χ.: πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, Μουσικής, Καλλιτεχνικών, αλλά και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού ( Λογοθεραπευτή , Ψυχολόγου, Φυσικοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Κοινωνικού Λειτουργού, το ΥΠΠΕΘ δεν έχει μέχρι σήμερα ιδρύσει τις αντίστοιχες οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα κατά την έναρξη του σχολικού έτους και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το σχολείο να λειτουργεί υποστελεχωμένο, με ελλείψεις, ανίκανο να ανταπεξέλθει στο ρόλο και τις υποχρεώσεις μιας Σ.Μ.Ε.Α.Ε».

Για τους παραπάνω λόγους ο Βουλευτής ζητεί από τον αρμόδιο Υπουργό να του απαντήσει πότε προτίθεται να προκηρύξει τις απαραίτητες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει τους λόγους, για τους οποίους έχει καθυστερήσει τόσο πολύ η στελέχωση του παραπάνω σχολείου. Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτείται από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για τα κριτήρια βάση των οποίων το ΥΠΠΕΘ επιλέγει τη στελέχωση των ΣΜΕΑΕ.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.