Πάει για πριν την 25η Μαρτίου η συνδεδεμένη στο βαμβάκι

226
Βαμβάκι βαμβακοκαλλιέργεια καλλιέργεια συνδεδεμένη αποφύλλωση πληρωμή ανάπτυξης Οδηγίες Συνδεδεμένη Φυτοπροστασία Αγρότες Οδηγίες καλλιέργεια Βαμβακιού σηψιρριζιών
- Διαφήμιση -

Την εβδομάδα 18 με 22 Μαρτίου λένε τώρα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα πληρωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί την ειδική ενίσχυση, μεταθέτοντας τη σχετική πίστωση στην ημερομηνία που κάθε χρόνο μπαίνουν τα χρήματα, παρά τις δεσμεύσεις Αραχωβίτη για πληρωμή νωρίτερα. Φαίνεται πως η έλλειψη ταμειακής ρευστότητας ευθύνεται για την ολιγοήμερη καθυστέρηση στις πληρωμές των αγροτών, με την αρχή να γίνεται με τις 7 πρώτες συνδεδεμένες, που τελικά πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την περασμένη Δευτέρα 4 Μαρτίου.

Μετά την ειδική ενίσχυση βάμβακος και πριν το Πάσχα αναμένεται να ακολουθήσει μια μεγάλη παρτίδα πιστώσεων, που θα αφορά επαναληπτική πληρωμή για υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης του 2018, αλλά και εξισωτικές του προηγούμενου έτους. Μετά το Πάσχα και εφόσον εξασφαλιστεί το σχετικό κονδύλι, χωρίς να φαίνεται στην ΕΕ ότι πρόκειται για εθνική ενίσχυση, γίνεται προσπάθεια να πληρωθούν οι εξισωτικές αποζημιώσεις του 2013 και 2014, που έχουν τους δικαιούχους σε ομηρία εδώ και τόσα χρόνια λόγω της περιβόητης τεχνικής λύσης. Τέλος, στον προγραμματισμό των πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στα ζωικά φαίνεται να δρομολογούνται για τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, χωρίς ακόμα να είναι κάτι σίγουρο.

- Διαφήμιση -

Πιο συγκεκριμένα τώρα σχετικά με το πριμ για το βαμβάκι, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 68,5 ευρώ το στρέμμα, με την πληρωμή να τοποθετείται στις 20 με 25 Μαρτίου, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου του Οργανισμού Πληρωμών σε πρόσφατη ημερίδα στο πλαίσιο της φετινής Agrothessaly. Υπενθυμίζεται ότι δεν θα γίνει κάποια μαζική μείωση του πλαφόν ανά Περιφέρεια, ωστόσο δεν θα χαθεί η συνδεδεμένη για όσους καλλιεργητές είχαν ζημιά η οποία…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.