Μήπως τρως πολλές επεξεργασμένες τροφές; 10 σημάδια σου δίνουν την απάντηση

τροφές
- Διαφήμιση -

Αν θέλεις να διατηρείσαι σε φόρμα, αλλά και είσαι υγιής, η διατροφή βασισμένη σε φυσικές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και λαχανικά, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Στον αντίποδα, μια διατροφή που περιέχει πολλές επεξεργασμένες τροφές, μπορεί να σε οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα.

Επειδή, ωστόσο, είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση να αποκλείσεις εντελώς όλες τις επεξεργασμένες τροφές από την καθημερινότητά σου, θα πρέπει να φροντίσεις να διατηρείς ένα μέτρο στην κατανάλωσή τους. Πότε το ξεπερνάς , όμως; Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις υπερκαταναλώσει επεξεργασμένα τρόφιμα; Τα 10 παρακάτω σημάδια θα σου δώσουν την απάντηση.

- Διαφήμιση -

1.Νιώθεις συχνά έντονη δίψα
Ένα από τα κλασικότερα σημάδια ότι υπερκαταναλώνεις επεξεργασμένες τροφές (που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου) είναι το συχνό αίσθημα δίψας.

2.Νιώθεις πρησμένη
Μια ακόμα συνέπεια της υπερβολικής πρόσληψης νατρίου είναι η κατακράτηση υγρών και το αίσθημα φουσκώματος, στην κοιλιά αλλά και άκρα.

3.Έχεις συχνούς πονοκεφάλους
Τα τρόφιμα με πολύ αλάτι απομακρύνουν το νερό από τα κύτταρά σου. Όσο πιο αφυδατωμένο είναι το σώμα σου, ωστόσο, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίζεις συχνούς πονοκεφάλους.

4.Νιώθεις κουρασμένη
Τα σάκχαρα στα επεξεργασμένα τρόφιμα προκαλούν απότομη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σου με αποτέλεσμα να νιώθεις το αίσθημα κόπωσης.

5.Είσαι κακοδιάθετη
Οι ασταθείς μεταβολές στα επίπεδα σακχάρου που δημιουργούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν μεταβολές της διάθεσης σε βάθος χρόνου. Ένας από τους λόγους που ίσως νιώθεις κακόκεφη συχνά, λοιπόν, ίσως είναι και η διατροφή σου.

6.Δεν χάνεις βάρος
Ακόμα κι αν έχεις μειώσει τις ποσότητες του φαγητού, αν το μεγαλύτερο μέρος του είναι ακόμα επεξεργασμένο και δεν υπάρχουν αρκετά θρεπτικά συστατικά στα γεύματά σου, δεν θα δεις τον δείκτη της ζυγαριάς να κατεβαίνει.

7.Έχεις πρόβλημα με τη στοματική σου υγεία
Τα τρόφιμα που παρασκευάζονται από απλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη μόνο κακό μπορούν να κάνουν στα δόντια σου και τη στοματική σου υγεία.

8.Έχεις εύθραυστα οστά
Τα επεξεργασμένα τρόφιμα στερούνται ασβεστίου και βιταμινών σε αντίθεση με τις φρέσκες τροφές, συστατικά που είναι απαραίτητα για γερά οστά. Η έλλειψή τους λοιπόν μπορεί να δημιουργήσει ευαίσθητα και εύθραυστα οστά.

9.Έχεις θαμπή επιδερμίδα, αδύναμα μαλλιά, έντονη κυτταρίτιδα
Η υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα των επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να οδηγήσει σε ερεθισμούς του δέρματος και θαμπή επιδερμίδα. Επιπλέον, η έλλειψη Ω-3 λιπαρών οξέων (που έχουν οι φρέσκες και φυσικές τροφές) οδηγεί σε τριχόπτωση, ενώ η υψηλή συγκέντρωση νατρίου θα κάνει την όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα σου ακόμα πιο έντονη.

10.Έχεις υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα
Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σου είναι αρκετά υψηλά, αφού οι επεξεργασμένες τροφές περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.

Ξεκίνα από τώρα κιόλας την επαναφορά και βρες εδώ τους 7 τρόπους για άμεση και γρήγορη αποτοξίνωση!

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.