Μεγάλο το ενδιαφέρον στην παρουσίαση του Leader Ιδιωτών – Βίντεο

507
Leader Ιδιωτών
- Διαφήμιση -

Στην κατάμεστη αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηριακού Μεγάρου Σερρών, πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του προγράμματος LEADER για Ιδιώτες, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών.
Ο κύριος Τζιτζικώστας περιέγραψε στην αρχή της εκδήλωσης τα βασικά στοιχεία του προγράμματος, ενώ τον λόγο πήραν και ο πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. Αθανάσιος Μασλαρινός, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης του LEADER, Γιάννης Μωυσιάδης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στους υποψήφιους επενδυτές να εκμεταλλευτούν το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς αυτό αφορά σχεδόν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα :

- Διαφήμιση -

-Επιχειρήσεις Μεταποίησης Αγροτικών και Δασικών προϊόντων
-Οικοτεχνίες
-Τουριστικές Επιχειρήσεις – Επιχειρήσεις Αναψυχής
-Βιοτεχνίες Μεταποίησης – Κατασκευών – Ειδών Διατροφής
-Επιχειρήσεις Εμπορίου
-Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών

Στο πρόγραμμα δύνανται να ενταχθούν υφιστάμενες ή υπό ίδρυση επιχειρήσεις και να επιδοτηθούν με ποσοστό από 50 έως και 65% ανάλογα με την περίπτωση.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η αναλυτική παρουσίαση του Leader από την Διευθύντρια της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. και στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε μεταξύ άλλων στο serrespost.gr , πως η τοπική κοινωνία και οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από στήριξη και αυτή παρέχει η Περιφέρεια.

Ο πρόεδρος της ΑΝ.Ε.ΣΕΡ. και Υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, δήλωσε στο serrespost.gr « Μετά την ολοκλήρωση υποβολής φακέλων για το leader δημοσίων φορέων, στο οποίο βρισκόμαστε τώρα στην αξιολόγηση, παρουσιάσαμε, τα προγράμματα επιδοτήσεων του leader για ιδιώτες. Ένα πρόγραμμα ύψους 11 εκ. ευρώ, το οποίο κατατάχθηκε στην 10η θέση από τους 51 φακέλους που υποβλήθηκαν στο Υπουργείο. Ξεκινάει λοιπόν η υποβολή των φακέλων στο τέλος Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουνίου. Όπως είδατε η προσέλευση ήταν μεγάλη, κάτι που σημαίνει ότι ο κόσμος διψάει για ενημέρωση που έχει σχέση με επενδύσεις , παρά την οικονομική κρίση».

Με αρχή την συγκεκριμένη εκδήλωση θα ακολουθήσουν τρεις θεματικές ημερίδες για τον Τουρισμό, την Μεταποίηση και τις Υπηρεσίες, μία ημερίδα προς ενημέρωση των μελετητών καθώς και ξεχωριστές εκδηλώσεις στις έδρες όλων των δήμων του νομού.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.