Πιστώθηκαν συνδεδεμένες για 7 προϊόντα και υπόλοιπα ενιαίας

170
ΟΠΕΚΕΠΕ συνδεδεμένες ακατάσχετο Πιστώσεις Ιούνη συνδεδεμένων ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΣΔΕ Επικάλυψης άρση Συνδεδεμένη Ενίσχυση παράταση μεταβιβάσεις
- Διαφήμιση -

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019 ξεκίνησε η πίστωση των λογαριασμών χιλιάδων δικαιούχων παραγωγών με τα ποσά που αντιστοιχούν στις συνδεδεμένες του 2018, για τα όσπρια προς ανθρώπινη κατανάλωση, τα πρωτεϊνούχα καρποδοτικά ψυχανθή, τα πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, τους καρπούς με κέλυφος, τα μήλα, τα σπαράγγια και το σκληρό σιτάρι.

Mαζί με τις συνδεδεμένες, πληρώθηκαν και 14.194 παραγωγοί την βασική τους ενίσχυση και το πρασίνισμα, καθώς είχαν κοπεί για διάφορους λόγους από τις πληρωμές του προηγούμενου Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου. Πρόκειται για παραγωγούς με προβλήματα, λόγω δασικών χαρτών στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, καθώς επίσης και όσους ήταν σε διαδικασία ελέγχου από την Εφορία. Συνολικά, σήμερα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε (μαζί με ενισχύσεις άλλων καθεστώτων) 63,6 εκατ. ευρώ σε 182.362 παραγωγούς.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με ανακοίνωση, προ ημερών, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η συνολική επιλέξιμη έκταση για τη συνδεδεμένη στήριξη στην καλλιέργεια των οσπρίων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση είναι 33.128,39 εκτάρια και ξεπερνά την έκταση αναφοράς των 16.500 εκταρίων. Συνεπώς η μοναδιαία τιμή στήριξης υπολογίζεται διαιρώντας τον προϋπολογισμό του μέτρου για το έτος 2018 (4.828.375 ευρώ) με τα επιλέξιμα εκτάρια και διαμορφώνεται στα 145,75 ευρώ ανά εκτάριο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.