Βιβλιοθήκη – Βιωματικό εργαστήρι: “Το παιχνίδι στην εκπαιδευτική διαδικασία”

293
παιχνίδι
- Διαφήμιση -

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο όμιλος UNESCO Σερρών, σας προσκαλούν στο βιωματικό εργαστήρι “Back in the game”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς ή εν δυνάμει εκπαιδευτικούς, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σχετικά με εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας, οι οποίες συνδυάζουν το παιχνίδι και τις βιωματικές ασκήσεις. Θα υλοποιηθεί στον 4ο όροφο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

- Διαφήμιση -

Εμψυχωτές του εργαστηρίου:
Σαμπάνη Ελένη (Ψυχολόγος – Συστημική οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια), Μωυσίδης Παναγιώτης-Γεώργιος (Γλωσσολόγος-Παιδαγωγός).

Διάρκεια: Το πρόγραμμα θα διαρκέσει συνολικά οχτώ (8) ώρες, που θα κατανεμηθούν αντίστοιχα σε δύο (2) μέρες: Παρασκευή και Σάββατο, 1-2 Μαρτίου 2019, ενώ οι συναντήσεις θα είναι τετράωρες (Παρασκευή 16:00-20:00, Σάββατο 10:00-14:00).
Θεματικές ενότητες: Το παιχνίδι στη διδασκαλία, βιωματική εκπαίδευση, διαπολιτισμική εκπαίδευση, εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών.

Στόχος του προγράμματος: Η προώθηση καλών πρακτικών και εργαλείων σχετικών με το ρόλο του παιχνιδιού και της βιωματικής μάθησης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης, μέσα από τις ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν γνώσεις και ιδέες από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες αναφορικά με τις εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας

Σκοπός: Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες να είναι ικανοί να σχεδιάσουν μια διδακτική ενότητα προσαρμοσμένη στις εκπαιδευτικές τους ανάγκες, αξιοποιώντας βιωματικές μεθόδους.

Για προεγγραφές μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 23210.98557. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.