Αποκριάτικα γαϊτανάκια από το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών

314
Ελληνίδων
- Διαφήμιση -

Το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών, στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεων, καλεί τους φίλους και τα μέλη του, αλλά και όλους τους Σερραίους στο καθιερωμένο έθιμο με τα αποκριάτικα γαϊτανάκια.

Το έθιμο, το οποίο κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του τα τελευταία χρόνια στις εκδηλώσεις των αστικών κέντρων, πέρασε στην Ελλάδα από πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας και έδεσε απόλυτα με τα άλλα τοπικά έθιμα, αφού η δεξιοτεχνία των χορευτών αλλά και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του, δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

- Διαφήμιση -

Η λέξη «γαϊτανάκι» είναι υποκοριστικό της μεσαιωνικής λέξης «γαϊτάνιν», που σημαίνει μεταξωτό κορδόνι, λωρίδα, ταινία, και δημιουργείται χάρη στην τάση που έχει η γλώσσα μας να προσθέτει την κατάληξη «-άκι» για να δηλώσει τον υποκορισμό.

Οι χορευτές του Λυκείου Ελληνίδων Σερρών, θα βρίσκονται το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 12.00, στους πεζοδρόμους της πόλης και της Πλατείας Ελευθερίας όπου χρώματα, κέφι και παραδοσιακοί ρυθμοί… πλέκονται μαζί με τις κορδέλες σε έναν χορό αγάπης και συμφιλίωσης με ιδιαίτερους συμβολισμούς.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.