Σύμφωνο Συνεργασίας σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας, φέρνει στο ΔΣ ο Κ. Καρπουχτσής

207
Δήμος Σερρών Καρπουχτσής προγράμματα
- Διαφήμιση -

Το θέμα της κυκλικής οικονομίας, με μια πρωτοβουλία για υπογραφή συμφώνου συνεργασίας για στοχευμένες δράσεις, φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Καρπουχτσής Κώστας.

Είναι το ένατο θέμα της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών με τίτλο «Έγκριση υπογραφής συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερρών, της Αστικής μή Κερδοσκοπικής Εταιρείας ¨ECO CITY¨, του εργαστηρίου μετάδοσης θερμότητας και περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ και του τμήματος διοίκησης συστημάτων εφοδιασμού του ΤΕΙ Κεντρ. Μακεδονίας, για την κυκλική οικονομία.»

- Διαφήμιση -

Το Σύμφωνο αυτό μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα συμβάλλει στην σταδιακή υλοποίηση των στρατηγικών κατευθύνσεων του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων μέσω ενός συνεκτικού πλέγματος σχεδίων, προγραμμάτων, δράσεων και έργων που θα προκύψουν με την ανταλλαγή κυρίως τεχνογνωσίας και την επιστημονική υποστήριξη του Δήμου σε θέματα κυκλικής οικονομίας

Στους γενικότερους στόχους του Συμφώνου Συνεργασίας αποτελούν η πιλοτική εφαρμογή του Εγχειριδίου για την Κυκλική Οικονομία και πιο συγκεκριμένα:

– Οι αμοιβαία επωφελείς συνέργειες μεταξύ των συνεργαζόμενων φορέων και του Δήμου Σερρών σε θέματα κυκλικής οικονομίας.
– Η επιστημονική υποστήριξη του Δήμου Σερρών και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών από τους εκάστοτε συμπράττοντες ακαδημαϊκούς ή και άλλους φορείς σε θέματα που άπτονται της κυκλικής οικονομίας.
– Η ενθάρρυνση και η προώθηση της επιχειρηματικότητας σε θέματα κυκλικής οικονομίας στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Σερρών.
– Η στοχευμένη διασύνδεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
– Η συλλογή και αξιοποίηση της συσσωρευμένης τεχνογνωσίας της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας και η διάχυσή της προς τους πολίτες.

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.