Επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων

211
ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΕΣ
- Διαφήμιση -

Με τον διάδοχο του Νόμου Κατσέλη αναζωπυρώνεται και η συζήτηση για την ένταξη στη ρύθμιση των έως και 120 δόσεων για μισθωτούς και συνταξιούχους που έχουν οφειλές στην εφορία. Στην επέκταση της ρύθμισης των 120 δόσεων για όλους περιλαμβάνονται, εκτός από τους μισθωτούς, και όσοι έχουν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν είχαν τις προϋποθέσεις ή δεν είχαν τον χρόνο να ενταχθούν στο εξωδικαστικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ρύθμιση θα προβλέπει:

• Αποπληρωμή οφειλών σε έως και 120 δόσεις.

- Διαφήμιση -

• Ελάχιστη δόση 25-30 ευρώ.

• Διαγραφή των οφειλών από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Ανάλογα με το ύψος της οφειλής αλλά και τον χρόνο που δημιουργήθηκαν αυτές, θα κλιμακώνεται το «κούρεμα» στις προσαυξήσεις, το οποίο θα φθάνει στην πλήρη διαγραφή σε ορισμένες περιπτώσεις.

• Για τους μικρούς οφειλέτες η ρύθμιση θα είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρη, δεδομένου ότι το πλήθος των οφειλετών έχει χρέη μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ.

• Διαγραφή του 95% των οφειλών από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη φορολογική διοίκηση.

Τι να προσέξουν οι οφειλέτες
Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι οφειλέτες είναι ότι τη στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση δεν πρέπει να έχουν δημιουργήσει νέα χρέη ή τουλάχιστον να τα έχουν τακτοποιήσει μέσω της πάγιας ρύθμισης.

Στην περίπτωση δηλαδή που η ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου, θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τυχόν οφειλές του πρώτου τριμήνου του 2019. Αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.