Υπερσιβηρικός: Ο Γύρος της Ασίας σε φωτογραφίες

136
Υπερσιβηρικός
- Διαφήμιση -

Ο Υπερσιβηρικός, είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή και θρυλικά τρένα όλων των εποχών, μαζί με άλλα ξακουστά, όπως το Orient Express και το Indian Pacific. Ταινίες, βιβλία, πίνακες ζωγραφικής, αφιερώματα, ακόμη και τραγούδια έχουν ασχοληθεί με το εν λόγω τρένο.

Καθόλου άδικα.. Ο Υπερσιβηρικός είναι ο ορισμός αυτού που περιγράφουμε ως «ταξίδι ζωής». Ένα ταξίδι το οποίο έχει διάρκεια 7 ημέρες και 7 νύχτες.

- Διαφήμιση -

Αρχίζεις από την άκρη της Ευρώπης, διανύεις 9.288 χιλιόμετρα και καταλήγεις στα βάθη της Ασίας. Ο Υπερσιβηρικός είναι η μεγαλύτερη διαδρομή τρένου διεθνώς.

Οι στέπες της Σιβηρίας, τα διάφανα νερά της Βαϊκάλης –της βαθύτερης λίμνης του κόσμου, που σε μερικές χιλιάδες χρόνια θα γίνει ο πέμπτος ωκεανός και θα χωρίσει την Ασία στα δύο– και τα παγωμένα στον χρόνο χωριά που κάποτε αποτελούσαν τόπο εξορίας είναι ορισμένα μόνο από τα μοναδικά στον πλανήτη τοπία τα οποία «περνούν» από το παράθυρο του τρένου.

Δείτε το εξαιρετικό αφιέρωμα του Euronews

- Διαφήμιση -

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.